Η ΑΕΚ βρίσκεται στους 16 του BCL και στο νέο όμιλο που θα σχηματιστεί υπάρχει η πιθανότητα ενός ελληνικού «εμφυλίου», είτε με τη συμμετοχή του Περιστερίου, είτε με αυτή του Προμηθέα! Πώς μπορεί να συμβεί.

Η ΑΕΚ Betsson διέλυσε τη Σάσαρι και πήρε την πρόκριση για τους 16 του BCL. Η Ένωση θα βρεθεί σε ένα νέο όμιλο, μαζί με άλλες τρεις ομάδες, όπου οι δύο πρώτοι θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ποιοι όμως θα είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ; Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι ανοικτά. Ένας αντίπαλος θα προκύψει από τον όμιλο Η, όπου για την 1η θέση παλεύουν η Ντερτόνα Τορτόνα (4-0) και η Μούρθια (3-1). Με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους στις 13 Δεκεμβρίου.

ΑΕΚ με Προμηθέα ή Περιστέρι

Τις άλλες δύο θέσεις θα καλύψουν ομάδες που θα προκύψουν από τη διαδικασία του play-in. Και εκεί έρχεται ο Προμηθέας και το Περιστέρι.

Σύμφωνα με το πλάνο της FIBA, το ζευγάρι που θα… παλέψει για την πρόκριση είναι η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του Α γκρουπ και αυτή που θα βρεθεί στην 3η το Β γκρουπ.

Στο Α γκρουπ αγωνίζεται το Περιστέρι, ενώ στο Β ο Προμηθέας. Αυτό σημαίνει ότι είτε μπορεί να γίνει… εμφύλιος στο play-in, είτε μία από τις δύο να βρεθεί στην διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας και αν πάρει την πρόκριση να βρεθεί στον όμιλο της ΑΕΚ.

Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο, οι δύο ελληνικές ομάδες (Περιστέρι και Προμηθέας) να βρεθούν αντιμέτωπες στο play-in, αλλά να παίξουν για συμμετοχή σε άλλο όμιλο (Α3-Β2). Αν έληγε σήμερα η φάση των ομίλων ο 2ος Προμηθέας θα συναντούσε το 3ο Περιστέρι.



gazzeta.gr