Ξεβιδώνουν τις μπάρες τις μπάρες της εθνικής οδού και μπαίνουν στα χωράφια.

Το μπλόκο της αστυνομίας σταμάτησε το κομβόι των αγροτών στο ύψος του Λακκώματος. Στόχος τους; Να φτάσουν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες αρχικώς ζήτησαν από τους επικεφαλής της αστυνομίας να τους αφήσουν να περάσουν για να κινηθούν προς το ΥΜΑΘ ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματά τους. Η αστυνομία επεσήμανε ότι τα τρακτέρ δε θα περάσουν, παρά μόνο αν θέλουν οι αγρότες να περάσουν κάποια αγροτικά, κάτι που τους βρήκε αντίθετους.

Μερικοί αγρότες, στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν το μπλόκο της Αστυνομίας, μπήκαν με τα τρακτέρ τους από τα χωράφια για να βγουν σε παρακειμένους δρόμους καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δε τους αφήνουν να περάσουν τη Μουδανιών. Όπως λένε, έχουν σκοπό να αποκλείσουν όλους τους παράδρομους της Εθνικής Οδού.

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Μουδανιών είναι κλειστή στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ αποκλεισμένος είναι και ένας παράδρομος της Εθνικής Οδού.

«Κλιμακώνουμε μέρα με την ημέρα τις κινητοποιήσεις. Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα από τον πρωθυπουργό», σημειώνει ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Φλογητών, Παύλος Γιαλογκολίδης.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Νέο αγροτικό μπλόκο στήθηκε χθες στην Ερμίτσα από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης.

«Λογικά θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη το περισσότερο», λέει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Παναιτωλίου, Βασίλης Τσέλιος.

Σε συγκέντρωση στο μπλόκο του Άστρους προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο Άστρος, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της κωμόπολης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο των Πεζών, τον οποίο απέκλεισαν για λίγες ώρες.

Πολιτική κόντρα

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

«Για εμάς δεν υπάρχει ‘αγροτικό μέτωπο’. Το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».

«Όλα αυτά είναι εγχώριες παθογένειες που έχουν να κάνουν μόνο μία αντίληψη: την περιφρόνηση της κυβέρνησης στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι αγρότες της Μεσσηνίας σήμερα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Καλαμάτας.



megatv.com