Πρωταθλητής στο 250άρι τουρνουά του Μονπελιέ αναδείχθηκε ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ, μετά από τέσσερις διαδοχικές ανατροπές. Ο Καζάκος επικράτησε στον τελικό του Μπόρνα Τσόριτς με 5-7, 6-2, 6-3, και έφτασε στον τέταρτο τίτλο της καριέρας του.

Παράλληλα, κατέκτησε για δεύτερη φορά το Open Sud de France, ενώ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει στην κορυφή ενός τουρνουά στο Tour, έχοντας χάσει το πρώτο set σε όλες τις αναμετρήσεις!

Στις δηλώσεις του εξέφρασε ανοιχτά τη χαρά του που βρίσκεται εκ νέου στη γαλλική πόλη μαζί με το τρόπαιο, ενώ απέδωσε και τα εύσημα στον αντίπαλό του, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του. Στο τέλος του ευχήθηκε και τα καλύτερα για τη συνέχεια.

“Είναι πραγματικά ευχαρίστηση, τι μπορώ να πω; Το να βρίσκομαι ξανά εδώ με το τρόπαιο στο Μονπελιέ, εδώ που κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο, με τον προπονητή μου και τη γυναίκα μου εδώ.”

“Μπόρνα, είσαι αληθινός μαχητής. Δεν περίμενα ότι ο αγώνας θα ήταν όπως στο Χάλε. Είχα ήδη κάποιες αναδρομές ότι θα χάσω, όταν έχασα το πρώτο σετ. Είσαι μεγάλος μαχητής. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Καλή επιστροφή σου εύχομαι.”



tennis24.gr