Όπως και στο Λος Κάμπος έτσι και στο Ακαπούλκο Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς γνώρισαν πρόωρο αποκλεισμό με τα δύο αδέρφια ωστόσο να έχουν εξ’ αρχής δύσκολη αποστολή απέναντι στους Τζούλιαν Κας (Μ. Βρετανία) και Ρόμπερτ Γκάλγουεϊ (ΗΠΑ) για τον 1ο γύρο του διπλού, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4, 6-3 μετά από 71 λεπτά. 

Οι δύο Έλληνες παίκτες τελείωσαν τον αγώνα με 6 διπλά λάθη κερδίζοντας το 65% των πόντων πίσω από το πρώτο service (22/34), το οποίο δέχθηκε μεγάλη πίεση, σβήνοντας 8/12 break-points των αντιπάλων τους. 

Από την άλλη οι πρωταθλητές στο Delray Beach Open της περασμένης εβδομάδας, παραχώρησαν μόλις 3 πόντους πίσω από το πρώτο service (25/28) με το ποσοστό να φτάνει στο 89%, το οποίο ήταν στο 100% μετά το τέλος του 1ου set (14/14).

Στο 1ο set οι Κας και Γκάλγουεϊ χρειάστηκαν ένα break στο 9ο game για να το κατακτήσουν, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και στη συνέχεια με love game έκαναν το 6-4 (1-0).

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με break για το αγγλοαμερικανικό δίδυμο που πήρε τα πρώτα 2 games (2-0). Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να προηγηθηούν με διπλό break, όμως τα αδέρφια Τστισιπά κατάφεραν να σβήσουν 3 break-points στο 5ο game μειώνοντας σε 3-2, ενώ στη συνέχεια πήραν και το χαμένο break πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο τουρνουά για τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά, με τους Κας και Γκάλγουεϊ να κατακτούν τα επόμενα 3 games σπάζοντας ακόμα δύο φορές το ελληνικό service σφραγίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. 

Πλέον το ενδιαφέρον του Στέφανου Τσιτσιπά στρέφεται στο μόνο, με τον Νο12 του κόσμου να αντιμετωπίζει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό, Φλάβιο Κομπόλι τα ξημερώματα της Πέμπτης (περίπου στις 04:00 GR). 

MEXICAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)



tennis24.gr