Η συμμετοχή του Κάρλος Αλκαράθ από το ασιατικό swing κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ. Ο 20χρονος ταλαιπωρείται από το US Open από ελαφρύ τραυματισμό σε γόνατο και καρπό και το ντεμπούτο του σε Πεκίνο και Σαγκάη θα κριθεί την τελευταία στιγμή με τη συμμετοχή του στο 1000άρι στη Σαγκάη να δείχνει πιο πιθανή. 

Αν ο Ισπανός δεν καταφέρει να αγωνιστεί στα τουρνουά στην Ασία τότε θα χάσει αρκετό έδαφος στη διεκδίκηση του Νο1 στον κόσμο με τον Τζόκοβιτς να έχει πάρει αρκετά μεγάλη διαφορά η οποία ενδέχεται να μειωθεί στο τελευταίο 1000άρι στο indoor στο Παρίσι εφόσον κι αν ο Αλκαράθ μπορέσει να αγωνιστεί. 

Ο Νο2 του κόσμου πρόσφατα απέσυρε τη συμμετοχή του από το Davis Cup γεγονός που απογοήτευσε τους φαν του, αλλά και έδωσε τροφή για επικριτικά σχόλια στους haters του 20χρονου. Από την άλλη αυξάνει την αβεβαιότητα σχετικά με φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να διατηρήσει τη σταθερότητα στο Tour. 

To 500άρι τουρνουά του Πεκίνου θα διεξαχθεί το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, ενώ το 1000άρι στη Σαγκάη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4-15 Οκτωβρίου. 




tennis24.gr