Ο Κάρλος Αλκαράθ παραδέχθηκε ότι η τρομακτική ένταση που ένιωθε από την αρχή στον ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τραυματισμό του που ουσιαστικά τον έθεσε νοκ-άουτ από το 3ο σετ και μετά.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις είχε ισοφαρίσει τον Σέρβο στα σετ, όταν άρχισε να νιώθει κράμπες σε όλο του το σώμα ενώ σε μια προσπάθεια να κυνηγήσει μια μπάλα, τραυματίστηκε στο πόδι κι έκτοτε δεν μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά στο ματς.

Έτσι, ο Νόλε κέρδισε τα 12 από τα 14 τελευταία games του ματς, με τον Αλκαράθ απλά να σφίγγει τα δόντια και να ολοκληρώνει τον αγώνα, αρνούμενος να εγκαταλείψει.

“Ήταν πραγματικά δύσκολα για μένα σήμερα. Δεν το έξω ξανανιώσει αυτό. Δεν είχα βιώσει αυτή την ένταση πριν. Θα έλεγα ότι το πρώτο και το δεύτερο σετ, ήταν πολύ έντονα που ξεκίνησαν κράμπες στο χέρι μου. Στο ξεκίνημα του 3ου σετ, είχα κράμπες σε κάθε μέρος του σώματός μου, όχι μόνο στα πόδια. Στα χέρια επίσης και σε κάθε μυ των ποδιών μου. Ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να κινηθώ στο 3ο σετ. Στο 4ο σετ ήταν λίγο καλύτερα, αλλά πολύ δύσκολο. Όλο μου το σώμα είχε κράμπες” παραδέχθηκε ο Αλκαράθ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο 20χρονος Ισπανός που ήταν ο νεαρότερος ημιφιναλίστ στο Roland Garros από τον Τζόκοβιτς το 2007, πιστεύει ότι η πίεση που ένιωθε από την αρχή, άφησε το αποτύπωμά της στο σώμα του.

“Ήταν η ένταση του ματς. Ξεκίνησα τον αγώνα πολύ νευρικός. Τα δύο πρώτα σετ ήταν πολύ έντονα. Κάναμε κάποια πολύ καλά ράλι, δύσκολα ράλι. Drop shots, σπριντς, ράλις. Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Αλλά κύριο ρόλο έπαιξε η ένταση που είχα στα δύο πρώτα σετ” είπε ο Αλκαράθ.

“Πρέπει να μάθεις από αυτά τα παιχνίδια, από αυτές τις εμπειρίες. Θα έλεγα ότι πήρα ένα μάθημα από αυτό το ματς. Θα προσπαθήσω να μην μου ξανασυμβεί. Είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσω” πρόσθεσε.

Επόμενο τουρνουά για τον Ισπανό, το Queen’s Club στο Λονδίνου (19-25/06) όπου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 

 




tennis24.gr