Σπουδαία ημέρα σήμερα στο Παρίσι καθώς στο βραδινό πρόγραμμα της Τρίτης θα αναμετρηθούν δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου τένις, Κάρλος Αλκαράθ και Στέφανος Τσιτσιπάς με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Η προημιτελική φάση του δεύτερου Grand Slam της σεζόν κάνει πρεμιέρα σήμερα, με τρεις από τους Top 5 τενίστες να βρίσκονται στο πρόγραμμα και τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι το φαβορί στο ματς με τον Κάρεν Χατσάνοφ, να περιμένει το νικητή του βραδινού ντέρμπι.

Η 5η συνάντηση των Τσιτσιπά, Αλκαράθ θα ξεκινήσει στις 21:15GR-Eurosport σε ένα από τα πιο επιβλητικά γήπεδα στον κόσμο και το Philippe Chatrier αναμένεται να ζήσει σπουδαίες στιγμές.

“Η μάχη που όλοι περιμέναμε” ήταν η πρώτη αντίδραση του Τσιτσιπά, μόλις σφράγισε το ραντεβού με τον Αλκαράθ στην 8αδα. “Είπα ότι είχα να πω. Νομίζω ότι όλοι το περίμεναν αυτό, σωστά; Εδώ είμαστε. Ας αρχίσει το παιχνίδι”.

Ο Αλκαράθ δεν έχει γνωρίσει την ήττα στις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις τους, έχοντας φύγει νικητής και πριν μερικές εβδομάδες στον τελικό του Barcelona Open. Όπως παραδέχθηκε και ο 20χρονος Ισπανός, το παιχνίδι του Έλληνα άσου ταιριάζει στο δικό του ενώ μένει να φανεί ποιον θα ευνοήσουν οι πιο αργές συνθήκες στα βραδινά sessions του Γαλλικού Όπεν.

Είναι δεδομένο ότι ο Αλκαράθ θα οδηγήσει τα περισσότερα ράλι στο ευάλωτο backhand του Τσιτσιπά και θα προσπαθήσει να ορίσει τους πόντους με το πανίσχυρό του forehand την ίδια στιγμή που ο 24χρονος πρωταθλητής μας θα επιδιώξει να βγάλει από την comfort zone τον Ισπανό, προσθέτοντας περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι του.

“Δεν μπορώ να ξέρω ποιον θα ευνοήσουν οι πιο αργές συνθήκες το βράδυ. Εγώ θα πρέπει να βγάλω το καλύτερό μου παιχνίδι για να έχω πιθανότητες” πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Νωρίτερα (16:00GR-Eurosport) θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός των ανδρών, όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν φαβορί στην αναμέτρηση με τον Κάρεν Χατσάνοφ. Ο Σέρβος κυνηγάει τον 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, με τον οποίον θα ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ (22) ενώ διεκδικεί την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης που θα συμβεί με κατάκτηση του τίτλου.

Ο Νόλε έχει ρεκόρ 8-1 κόντρα στον Ρώσο, έχοντας φύγει νικητής από τις τελευταίες εφτά αναμετρήσεις τους.

“Κόντρα στο Νόβακ πρέπει να παίξεις πολύ καλό σκάκι. Είναι από τους δυσκολότερους αντιπάλους. Του έχω απεριόριστο σεβασμό αλλά είμαι επικεντρωμένος στο τι πρέπει να κάνω. Θα δούμε αν μπορώ να τα καταφέρω αυτή τη φορά” είπε ο Χατσάνοφ.

Το πρόγραμμα της Τρίτης, θα ξεκινήσει με τους δύο γυναικείους προημιτελικούς. Στις 12:00GR η Καρολίνα Μούχοβα θα παίξει κόντρα στην Αναστασία Παβλιτσένκοβα, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει η αναμέτρηση της Ελίνα Σβιτολίνα με την Αρίνα Σαμπαλένκα, μετά τις 14:00GR.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 




tennis24.gr