Η Ανόρθωση θέλει νίκη στο αυριανό (14/2, 19:00) ντέρμπι με τον Απόλλωνα Λεμεσού, όχι μόνο για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Έχει ειπωθεί επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες η αγωνιστική κάμψη της Ανόρθωσης και πόσο πολύ έχει επηρεαστεί και ψυχολογικά η ομάδα από τις τελευταίες εμφανίσεις αλλά και αποτελέσματα. Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι και το καλύτερο και στο αυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα η νίκη είναι μονόδρομος.

Μία νίκη η οποία αν έρθει θα δώσει ανάσες και θα φέρει κάποια χαμόγελα και συνάμα θα μπορέσει η Ανόρθωση να «κλειδώσει» την εξάδα και ταυτόχρονα, αν κερδίσει και την ΑΕΖ στο παιχνίδι που χρωστά, να πλησιάσει κάπως και τις ομάδες που προπορεύονται.

Το ματς για την «Κυρία» και τον Γκαγιέγο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο Ισπανός τεχνικός τον τελευταίο καιρό έχει χάσει πόντους με την εικόνα της ομάδας, όμως το σίγουρο είναι ότι δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος γι’ αυτό. Ο ίδιος όμως καλείται να βρει λύσεις στο αγωνιστικό σκέλος, να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, να προβεί σε αλλαγές και σε διορθωτικές κινήσεις για μία διαφορετική Ανόρθωση.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Γκαγιέγο προτίμησε να έχει σε αυτή την αναμέτρηση τους Ουαγκέ, Καστέλ και Τιουνέ οι οποίοι συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό καρτών και θα χάσουν το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Γουαρίς και οι Γκερέρο και Αρτυματάς.

Με αυτά τα δεδομένα η Ανόρθωση αναμένεται να παίξει με Καστέλ και Γκασάμα στην κορυφή, εκτός αν προορίζεται να εκπλήξει ο Γκαγιέγο με κάποια επιλογή του στο αρχικό σχήμα, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει να πράττει.



gazzeta.gr