Με την έκτακτη γενική συνέλευση της Ανόρθωσης να είναι προ των πυλών, ο Ανδρεάς Σάντης θα χρειαστεί τη συνεισφορά επιφανών φιλάθλων, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν οικονομικά τον σύλλογο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η 8η Απριλίου, όπως όλα δείχνουν θα είναι μία καθοριστική ημέρα για την πορεία της ομάδας.

Από το ξεκίνημα της σεζόν η Ανόρθωση έχει μεγάλες δυσκολίες στο οικονομικό. Η διοίκηση με διάφορες ενέργειες της προσπάθησε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τον κόσμο για να βοηθηθεί και να μπορέσει να ανταπεξέλθει αλλά και να… αντέξει.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το έργο της όμως όσο η ομάδα πήγαινε καλά ήταν πιο εύκολο να συγκεντρώσει κάποια χρήματα που πρόσφερε από το υστέρημα του ο κόσμος. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» σχεδόν κάθε βδομάδα ήταν κατάμεστο και αυτό έδινε ανάσες οικονομικές στην ομάδα και γενικά ο κόσμος ήταν κοντά και βοήθησε όσο μπορούσε. Ειδικά όσο η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της. Δεν μπορεί ο κόσμος όμως να είναι μονίμως με το χέρι στην τσέπη και δεν μπορεί να είναι ο κύριος οικονομικός αιμοδότης.

Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά. Η Ανόρθωση πάει στις 8 Απριλίου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ευελπιστώντας ότι κάτι θα αλλάξει. Εκεί θα συζητηθούν όλα. Και το γηπεδικό με το «Αντώνης Παπαδόπουλος» που κινδυνεύει και η μεταβίβαση των μετοχών που δεν έγινε ακόμη και το ποδοσφαιρικό και το οικονομικό φυσικά.

Ο Σάντης για να μπορέσει να παραμείνει στην προεδρία θα πρέπει να έρθουν επιφανείς Ανορθωσιάτες κοντά και να βοηθήσουν σε ένα μακροχρόνιο πλάνο και όχι με μία εισφορά. Θα πρέπει άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν την κίνηση και να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν νέες εξελίξεις. Και όπως γράψαμε και χθες πιθανόν να προκύψει και αποχώρηση από τον Ανδρέα Σάντη αν δει ότι δεν έχει την ανταπόκριση που θέλει και που χρειάζεται για να μπορέσει η ομάδα οικονομικά να πάει μπροστά.

Τόσο καιρό αυτά τα άτομα δεν εμφανίστηκαν και δεν προέκυψε ενδιαφέρον. Είναι εύκολο να εμφανιστούν τώρα; Είναι άγνωστο και είναι ένα θέμα με πολλά ερωτηματικά. Το ιδανικό για την Ανόρθωση θα ήταν να βρεθεί ένας επενδυτής που θα ερχόταν και θα βοηθούσε άμεσα την ομάδα. Έγιναν πολλές προσπάθειες και δεν καρποφόρησε καμία.

Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια η Ανόρθωση σε οικονομικό αδιέξοδο. Για μία ακόμη φορά η «Κυρία» σε δύσκολη θέση με το οικονομικό να της δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους. Η 8η Απριλίου θα είναι μία σημαντική ημερομηνία που πιθανόν να χαράξει τα επόμενα βήματα και την επόμενη μέρα στην ομάδα της Αμμοχώστου.



gazzeta.gr