Ο Κάρλος Αλκαράθ αποκάλυψε ότι η απόφαση για να παίξει στο φετινό Madrid Open πάρθηκε μία μέρα πριν από την πρεμιέρα του κόντρα στον Αλεξάντερ Σεφτσένκο, τον οποίον κέρδισε την Παρασκευή με 6-2, 6-1. 

“Ο γιατρός μου είπε να βάλω το μανίκι και το έβαλα. Δεν μου έχει εξηγήσει ακριβώς πως με βοηθάει αυτό, αλλά τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Σήμερα ένιωσα πολύ καλά στο γήπεδο, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στον πήχη μου, αλλά ακόμα κι αν δεν το θέλω το μυαλό μου πάει εκεί σε κάθε δύσκολη μπάλα, σε κάθε forehand. Έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα και με εξέπληξε το επίπεδο που έπαιξα”, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλκαράθ. 

“Πάντα ήμουν ένας παίκτης που χτυπάει δυνατά την μπάλα. Τώρα το να παίζω πιο χαλαρά έρχεται  σε αντίθεση με το παιχνίδι μου, αλλά το προτιμώ να παίζω σε αυτή την ένταση παρά να ανησυχώ σε κάθε δυνατό χτύπημα.”

“Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σκέφτομαι τον τίτλο στο τουρνουά. Προφανώς πάω παιχνίδι με παιχνίδι. Κάθε φορά που βγαίνω στο court θέλω να κερδίζω, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή ειναι να προσέχω το χέρι μου.”

Όσο για το πότε αποφάσισε να παίξει στη Μαδρίτη ο Αλκαράθ είπε: “Χθες! Χθες πήρα την απόφαση να αγωνιστώ. Ήρθα χωρίς προπόνηση εδώ. Από την προπόνηση στη Βαρκελώνη όπου ένιωσα ενοχλήσεις, δεν είχα ξαναπιάσει ρακέτα μέχρι την περασμένη Δευτέρα. Χθες έπαιξα ένα set με τον Μεντβέντεφ και δεν είχα πρόβλημα, ένιωσα έτοιμος να παίξω.”

Όσο για το πως βλέπει το τένις χωρίς τον Ναδάλ: “Δεν θέλω να το φανταστώ ακόμα. Όπως κάθε λάτρης του Ράφα, του τένις, κανείς δεν θέλει να φανταστεί το court χωρίς τον Ράφα. Προσωπικά θέλω να απολαμβάνω τον Ράφα όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο. Κάθε φορά που μπορεί να αγωνιστεί, ξέρω ότι αυτό είναι που θέλει και που τον ενθουσιάζει, να νιώθει ανταγωνιστικός, θα είμαι εκεί για να τον απολαύσω.”

Ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του Madrid Open τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Σέιμπουθ Γουάιλντ. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)



tennis24.gr