Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού θα δεχθεί μεγάλη πίεση στον αγώνα της Πέμπτης του Πάσχα και ενώ τα πρόσωπα που θα είναι στο βασικό σχήμα μοιάζουν πλέον δεδομένα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πρακτικά μεγάλες ή έντονες ενδείξεις περί δοκιμών 11άδας δεν έχουμε έως τώρα στην ομάδα του Ολυμπιακού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Παρόλα αυτά διαφαίνεται ότι η βασική τετράδα της άμυνας του Ολυμπιακού στην ιστορική ρεβάνς του 2-4 με την Αστον Βίλα (στο φαληρικό γήπεδο φυσικά που θα είναι γεμάτο το βράδυ της Πέμπτης) θα απαρτίζεται από τον Ρίτσαρντς και τον Ροντινέι αριστερά και δεξιά αντιστοίχως και Κάρμο με Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρίτσαρντς θα καλύψει το κενό του Ορτέγα, που όλα δείχνουν ότι θα τεθεί off.

Αυτή λοιπόν η αμυντική τετράδα θα δεχθεί μεγάλη πίεση. Ίσως και πολύ πιο μεγάλη και από τον πρώτο αγώνα στο Villa Park. Και έτσι καλείται να είναι έτοιμη να… υποφέρει αλλά και να μπορεί να βγει σωστά μπροστά και να βοηθήσει.

Για παράδειγμα στον πρώτο αγώνα ο Ρέτσος είχε συμβολή στη φάση του 0-2 με το κόψιμό του που πήγε μετά στο κεφάλι του Ιμπόρα για να βγει η στιγμή του νέου γκολ του Ελ Καμπί. Επίσης ο Ρέτσος είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι για το 2-3. Αυτές τις βοήθειες θα τις χρειαστεί την Πέμπτη ο Ολυμπιακός που έχει παίκτες όπως ο Κάρμο που βγαίνουν για προωθήσεις και για να πάρουν κεφαλιές μετά από στατικές φάσεις. Επιπλέον τα 2 γκολ της αγγλικής ομάδας βγήκαν από την αριστερή πλευρά της ερυθρόλευκης άμυνας και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Ντιαμπί.

Ο πορτιέρε Μαρτίνες αλλάζει και τη άμυνα της Αστον Βίλα

Ασχέτως των άλλων προσώπων της άμυνας των Villans από τη στιγμή που θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο χαρισματικός πορτιέρε Εμιλιάνο Μαρτίνες τα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με την άμυνα. Ο Μαρτίνες είναι πολύ πιο ποιοτικός πορτιέρε από τον Ολσεν και αλλάζει προς το καλύτερο και την άμυνα της ομάδας του.

Άρα σε αυτή τη συνθήκη θα χρειαστεί κάθε δυνατή δημιουργική και επιθετική βοήθεια από όλες τις γραμμές της ομάδας. Στον πρώτο αγώνα είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλοι οι μεσεπιθετικοί και επιθετικοί συνέβαλλαν στις φάσεις των γκολ του 2-4. Σε αυτήν την περίσταση άπαντες θα χρειαστεί να δώσουν το 110% των δυνάμεών τους για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κόσμος των Πειραιωτών θα είναι εκεί για αυτόν τον αγώνα. Αυτόν τον ιστορικό αγώνα, έχοντας κάνει sold out από την πρώτη σχεδόν μέρα κυκλοφορίας των εισιτηρίων και ενώ θα υπάρχει και κορεό. Από αυτήν την ώθηση και τα πολύ καλά vibes του κόσμου οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ μπορούν να βρουν ακόμα καλύτερη ψυχολογία μέσα στο ματς για να διεκδικήσουν τον στόχο τους.



gazzeta.gr