Στην αψιδωτή έδρα του «Στέλιος Κυριακίδης», το απόγευμα της Κυριακής μετατράπηκε σε σκηνικό θριάμβου για τον ΑΠΟΕΛ, που με το εμφατικό 2-0 επί της Πάφου, απέδειξε για ακόμα μία φορά τις προθέσεις του για τη φετινή χρονιά: την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και ας μην έθελξε με την εμφάνισή του! Στις κρίσιμες φάσεις έκανε αυτό που έπρεπε! Ο λόγος για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής, πέρασε από την έδρα της Πάφου με 2-0 και απέδειξε για ακόμα μια φορά τις προθέσεις του για τη φετινή χρονιά: την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με την τέταρτη νίκη επί της Πάφου αυτή τη σεζόν και την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης μετά την ήττα από την Ανόρθωση, οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο έδειξαν ότι η αποστολή της κατάκτησης του τίτλου μπορεί ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με έναν ΑΠΟΕΛ να ψάχνει ρυθμό στο γήπεδο, ενώ η Πάφος κρατούσε πιο συντηρητική στάση, επιχειρώντας να κλειδώσει τους χώρους και να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αφήνοντας την αγωνία να κορυφωθεί.

Η κατάσταση άλλαξε ριζικά στο δεύτερο μέρος. Στο 59ο λεπτό, ο Κβιλιτάια ανέλαβε την ευθύνη εκτέλεσης πέναλτι. Με σιγουριά και ψύχραιμο βλέμμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας το πρώτο και πολύτιμο γκολ για την ομάδα του. Ο Γεωργιανός, με τον πανηγυρισμό του, συμβόλισε την… επιστροφή της ομάδας μετά από ήττα που προκάλεσε τριγμούς. «Ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Όλοι μαζί απέναντι σε όλους», ήταν το μήνυμά του.

Στο 67ο λεπτό, ο Μαρκίνιος ενίσχυσε την υπεροχή του ΑΠΟΕΛ με ατομικό ξέσπασμα. Το γκολ του Βραζιλιάνου επισφράγισε τη νίκη και χάρισε στον ΑΠΟΕΛ την αίσθηση της απόλυτης επικράτησης.

Αυτή η νίκη ανέβασε τον ΑΠΟΕΛ στους 69 βαθμούς, ενώ μένουν μόνο τρεις αγώνες για να κριθεί ο τίτλος. Με ένα βαθμό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ και τέσσερις από την Ομόνοια, η ομάδα του Σα Πίντο είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την κορυφή με κάθε κόστος. Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ, παρακολουθώντας την ομάδα τους να προσεγγίζει την «κούπα», διατηρούν τις ελπίδες ζωντανές και τα όνειρα υψηλά.



gazzeta.gr