Ο προπονητής και πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μίλησε για την εβδομάδα θριάμβου στο Μόντε Κάρλο, τονίζονται ότι το επίπεδο που έβγαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν από τα καλύτερα στη χωμάτινη επιφάνεια, ενώ και το τουρνουά ήταν από τα καλύτερα στην καριέρα του. 

“Όταν ξεπερνάς όλα αυτά τα εμπόδια, όλες τις δυσκολίες που έχεις μπροστά σου, μια δύσκολη εβδομάδα, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να παίζεις σε αυτό το επίπεδο, είναι μεγάλη λύτρωση για όλους στην ομάδα. Είναι μια ικανοποίηση όταν έχεις πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτή είναι η αίσθηση που έχεις από μια τέτοια εβδομάδα.”

“Από προπονητική άποψη, ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά που έχει κάνει ο Στέφανος μέχρι τώρα. Θα μπορούσα να πω ότι το επίπεδο ήταν από τα καλύτερα στη χωμάτινη επιφάνεια. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήταν στη “ζώνη”, όπως λέμε στο τένις και κατάφερε να μείνει εκεί για αρκετό διάστημα, κάτι που ήταν πολύ ωραίο.”

“Ελπίζουμε να ξαναδούμε κάτι τέτοιο από τον Στέφανο και στο μέλλον και να δούμε το πολύ καλό τένις του. Του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη του, αλλά και για τη συνεργασία του με την ομάδα και με μένα που δεν είμαι μόνο ο προπονητής του, αλλά και ο πατέρας του. Ήταν επαγγελματίας.”

“Δεν είχα ποτέ αμφιβολίας ότι θα έπαιζε σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά ο Στέφανος είναι ονειροπόλος και είναι ακόμα νέος στην ψυχή και στο μυαλό. Ως νέος άνθρωπος πρέπει να πιστεύεις στους στόχους που βάζεις. Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε εκεί για υπενθυμίζουμε αυτούς τους στόχους.”

Όσοι για το περίφημο χθεσινό non-call στην αναμέτρηση με τον Σίνερ στον ημιτελικό, ο Απόστολος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε από τους δημισιογράφους αν αυτό ήταν ένα σημάδι ότι ο Τσιτσιπάς έπρεπε να κερδίσει το τουρνουά. 

“Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί. Αν μπορούσα να απαντήσω σε αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή.”, είπε χαμογελώντας ο Έλληνας προπονητής. “Σίγουρα όμως η θετική μας ενέργεια είναι πολύ σημαντική στον αθλητισμό και γενικότερα στη ζωή. Κάθε μέρα πρέπει να ξυπνάμε με θετική ενέργεια. Ποιος ξέρει; Αυτό το είδος ενέργειας, αυτό το είδος δύναμης γύρω μας μπορεί να μας δώσει κάποια οφέλη…”



tennis24.gr