Ο Άρης επισημοποίησε τη συμφωνία του με τον Ανγκολέζο Σίλβιο Ντε Σόουζα (25, 2.06) για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους στην πρώτη φετινή κίνησή του από την αγορά των ξένων.

Φαίνεται ότι το πεπρωμένο του Ντε Σόουζα έγραφε «Άρης» καθώς μια συζήτηση που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με συμφωνία το αντίστοιχο φετινό. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του… τότε με το τώρα έχει να κάνει με τη διαφαινόμενη συμμετοχή του Άρη στο Eurocup της επόμενης περιόδου καθώς εφόσον επιβεβαιωθεί η αίσθηση που υπάρχει στις τάξεις των «κίτρινων», θα είναι μεταξύ των 20 ομάδων που θα ανακοινωθούν αύριο (29/6) από τη διοργανώτρια αρχή.

Αυτό το στοιχείο έκανε και τη διαφορά στις συζητήσεις με τον Ανγκολέζο σέντερ καθώς η προοπτική της ευρωπαϊκής παρουσίας άλλαξε τον τρόπο σκέψης του και τον έκανε πιο προσιτό για τα οικονομικά δεδομένα του Άρη. «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Σίλβιο Ντε Σόουζα για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1998 στην Ανγκόλα και με ύψος 2.06μ. αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε τη σχολική του θητεία στη Montverde Academy και την ολοκλήρωσε στην IMG Academy, πραγματοποιώντας εμφανίσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον μεγάλων κολεγίων. Ο Ανγκολέζος σέντερ επέλεξε το φημισμένο Κάνσας, στο οποίο φοίτησε από το 2017 έως το 2020 και ολοκλήρωσε την κολεγιακή καριέρα του στο πανεπιστήμιο Chattanooga, μετρώντας 11 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 1 κόψιμο κατά μέσο όρο.

Ο Ντε Σόουζα έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του πέρυσι, με τη φανέλα της γαλλικής Ροάν. Αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια και μέτρησε 8.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 0.5 κλεψίματα και 0.4 κοψίματα, έχοντας 61.5% στα σουτ δύο πόντων», ανέφερε η ΚΑΕ στην ανακοίνωσή της.



gazzeta.gr