Το όνομα του Μπράντλεϊ Μαζικού δεν ήταν εγγεγραμμένο στη… μαύρη λίστα του Άρη αλλά οι «κίτρινοι» δεν ένιωσαν τον παραμικρό ενδοιασμό στην πώλησή του στη Σερβέτ δείχνοντας τον τρόπο σκέψης τους σε υποθέσεις πώλησης ποδοσφαιριστών.

Στην παρθενική – και μοναδική, όπως αποδείχθηκε – χρονιά του με τη φανέλα του Άρη ο Μπράντλεϊ Μαζικού δεν… έβγαλε μάτια, αλλά στην πλειοψηφία των συμμετοχών του ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του και με εξαίρεση εκείνο το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο, απέφυγε το σοβαρό λάθος. Στη διάρκεια της σεζόν ο Κογκολέζος ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσε αρκετά από τα στοιχεία που συνθέτουν την αγωνιστική ταυτότητά του, όπως για παράδειγμα την ταχύτητα και την άνεση στο transition παιχνίδι καθώς είχε ανεβάσματα στο παιχνίδι του. Το πλάνο του Άρη για τον Μαζικού δεν περιλάμβανε την πώλησή του αλλά την πλαισίωσή του στο αριστερό άκρο οπισθοφύλακα από τον Μάρβιν Πίρσμαν καθώς ο Βέλγος είναι στη «μαύρη λίστα» αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος λύσης του συμβολαίου του.

Η διαχείριση της υπόθεσης του Μαζικού έδειξε ότι ο Άρης δεν έχει ενδοιασμό στην πώληση ενός ποδοσφαιριστή αρκεί να τον ικανοποιήσει η προσφορά. Ενδεχομένως να έκρινε επίσης ότι οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή είναι δυσανάλογες της προσφοράς και της αξίας του κι έτσι αποδέχθηκε την πρόταση των (περίπου) 400.000 ευρώ της Σερβέτ. Βέβαια, από τη στιγμή που είχε προηγηθεί η συμφωνία της ελβετικής ομάδας με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ουσιαστικά κλήθηκε να «ευλογήσει» ένα γάμο.

Το πιθανό ενδεχόμενο κι άλλης πώλησης και οι αποδεσμεύσεις

Ναι, αυτό δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και να αφορά ποδοσφαιριστή ο οποίος επίσης δεν είναι στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» κι αυτό το σενάριο είναι ξέχωρο των διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη για την πώληση του Λούις Πάλμα. Καιρό τώρα, ο Άρης περιμένει αξιόλογη πρόταση για τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Η φετινή χρονιά του Αργεντίνου επιθετικού ήταν καλύτερη από την περσινή, όχι όμως αντιπροσωπευτική των προσδοκιών του club, γι’ αυτό θα εξεταστεί σοβαρά κάθε προοπτική πώλησης. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και για τον Φαμπιάνο Λέισμαν του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2024. Ο Βραζιλιάνος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για επιστροφή στην Ελλάδα και παρά τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί πρότασης για την αγορά των δικαιωμάτων του μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη προσφορά.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί το ζήτημα των αποδεσμεύσεων καθώς μέχρι στιγμής οι «κίτρινοι» δεν έχουν καταφέρει να απεμπλακούν από τα συμβόλαια που δεν θέλουν. Κακά τα ψέματα, από τους παίκτες που δεν υπολογίζονται (σ. σ. Άντρε Γκρέι, Μπιάν Νταμπό, Μάρβιν Πίρσμαν, Νικολάς Ενκουλού) μόνο ο πρώτος έχει πιθανότητες να βρει απολαβές αντίστοιχες με αυτές που έχει στον Άρη όχι όμως συμβόλαιο 1.8 εκατ. ευρώ έως το καλοκαίρι του 2026 σαν αυτό που έχει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό είναι πρόβλημα για τον Άρη καθώς το συνολικό ποσό των συμβολαίων των υπολοίπων τριών αντιστοιχεί στο 1.000.000 ευρώ μόνο για την ερχόμενη σεζόν.

gazzeta.gr