Η Αρμάνι Μιλάνο στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας καθώς στον 7ο τελικό της σειράς επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 67-55 και κατέκτησε τον δεύτερο σερί της τίτλο!

Οι έδρες έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στη σειρά των φετινών τελικών του πρωταθλήματος Ιταλίας. Και η Αρμάνι Μιλάνο φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το αβαντάζ που κέρδισε στην κανονική διάρκεια! Ύστερα από μια συγκλονιστική σειρά στην οποία χρειάστηκαν επτά παιχνίδια, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα κατάφερε να σκαρφαλώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο υψηλότερο σκαλί του ιταλικού βάθρου!

Στο Game 7 επικράτησε της Βίρτους με 67-55 και κατέκτησε για 30η φορά στην ιστορία της το ιταλικό scudettο! Στον 7ο τελικό της σειράς δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Μπολόνια και χάρη στην εξαιρετική της άμυνας δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη και στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 3η περίοδο περιόρισε την Βίρτους σε μόλις πέντε πόντους ενώ ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +18 (67-49) λίγο πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Λουίτζι Ντατόμε ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών έχοντας 16 πόντους (σ.σ. οι 13 εκ των οποίων στο α’ ημίχρονο) έχοντας 5/7 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Οι Μπίλι Μπάρον και Σαβόν Σιλντς πρόσθεσαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, σ’ ένα ματς όπου η Βίρτους μέτρησε μόλις 8/32 τρίποντα (!) και 9/14 βολές! Οι Σενγκέλια (13π.) και Τεόντοσιτς (10π.) ήταν οι καλύτεροι των ηττημένων της βραδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 38-29, 48-34, 67-55.



gazzeta.gr