O Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ συνεχίζει να είναι ο κακός δαίμονας για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον 35χρονο Ισπανό να επικρατεί με 7-5, 7-6(3) μετά από περίπου 2 ώρες επιστρέφοντας στα ημιτελικά του Χάλε, μετά το 2018 και παίρνοντας τη ρεβάνς από τον Ρώσο για τον περσινό του αποκλεισμό στη διοργάνωση στην ίδια φάση. 

Με αυτή τη νίκη ο Αγούτ έφτασε τις 5 σε 7 αναμετρήσεις απέναντι στον Μεντβέντεφ, τη 2η σερί στο γρασίδι μετά το 2022 στη Μαγιόρκα, με αξιοσημείωτο στα μεταξύ τους παιχνίδια ότι και τις 7 φορές έχουν αναμετρηθεί σε προημιτελική φάση! 

Ο Ισπανός και Νο23 του κόσμου, απάντησε γρήγορα στο break που δέχθηκε ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ “χτύπησε” ξανά στο πλέον κατάλληλο χρονικά σημείο του Μεντβέντεφ βρίσκοντας νέο break στο 12ο game με το οποίο έκλεισε το 1ο set κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού ο Αγούτ παραχώρησε μόλις 5 πόντους από το πρώτο service (23/28), ωστόσο από την άλλη σπατάλησε και τις 4 ευκαιρίες που είχε για break με το set να οδηγείται στο tie-break. 

Εκεί ο Ισπανός προηγήθηκε με 4/1 και 6/3 εκμεταλλευόμενος το γρήγορο mini-break (2/1), για να κλείσει τη συνέχεια το παιχνίδι παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση σημειώνοντας την 20η νίκη καριέρας κόντρα σε παίκτη πρώτης 10άδας (20-61) και την 4η σε γρασίδι (4-9).

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Τάλον Χρίκσπουρ οι οποί θα κλείσουν το πρόγραμμα της ημέρας στο κεντρικό court. 

HALLE OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)




tennis24.gr