Χθες, Πέμπτη, δόθηκε ειδική άδεια στη μητέρα από τις αστυνομικές Αρχές για να συναντηθεί με τον σύζυγό της, καθώς βρίσκονταν σε διαφορετικούς ορόφους και θαλάμους.

Οι γονείς συναντήθηκαν χθες για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών παιδιού τους. Και οι δύο τους εξουθενωμένοι και καταβεβλημένοι, έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου ξεσπώντας σε κλάματα.

«Σκέφτεται τον χαμό του παιδιού και του συζύγου της»

Οικογενειακή φίλη των τραγικών γονιών ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, ενώ τόνισε πως η μητέρα σκέφτεται πως μπορεί να στηρίξει τον σύζυγό της, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Το κορίτσι φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της, αλλά και του συζύγου της. Στην σκέψη της είναι ο άντρας της. Της έκανα μία αγκαλιά και είπα θα τους στηρίξω και τους δύο», δήλωσε.

Το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού» από το έντονο στρες κρύβεται πίσω από την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το τελευταίο διάστημα η 27χρονη μητέρα είχε υποστεί μικρό ατύχημα και ο σύζυγός της είχε επωμιστεί τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Συνήθως δεν ήταν εκείνος που μετέφερε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως πίσω από την τραγωδία κρύβεται το «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού».

«Ο άνθρωπος μπαίνει σε μία διαδικασία να εκτελέσει τη ρουτίνα του και δεν θυμάται ότι εκείνη τη στιγμή έχει βγει κάτι εκτός ρουτίνας», είπε η λέκτορας Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου.

«Μετά από το στρες και το σοκ φάνηκε πόσο αγαπημένο είναι το ζευγάρι και πόσο θα προχωρήσει νορμάλ μετά, γιατί η αντίδραση της γυναίκας ήταν ένδειξη ότι έχει άλλη σχέση με τον σύζυγό της», σχολίασε η Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στη στήριξη της μητέρας στον σύζυγό της.

Στη συνέχεια η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στις συνθήκες του θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους. Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο βρέφος στην Άρτα πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου επειδή έμεινε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

«Το παιδί ήταν ακινητοποιημένο. Όταν είναι ακίνητο και έχει λίγο ήλιο, η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από όταν κινείται το αυτοκίνητο. Το παιδί, τόσο μικρό, σε ένα κλειστό χώρο – αφού είχε κλειστά τζάμια – τόσες ώρες, είναι λογικό να χάνει το οξυγόνο, να κάνει πνευμονικό οίδημα και μετά ανακοπή», εξήγησε η Ματίνα Παγώνη.

Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή, ο 37χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Άρτας για να απολογηθεί, ενώ η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους θα γίνει το Σάββατο, με τους τραγικούς γονείς να παίρνουν ειδική άδεια για να παραστούν στο τελευταίο αντίο.megatv.com