Ο Νούνο Μπόργκες χρειάστηκε μόλις 67 λεπτά απέναντι στον Ντούσαν Λάγιοβιτς με τον Πορτογάλο και Νο88 του κόσμου να επικρατεί με 6-4, 6-1 στην πρώτη νίκη καριέρας σε ATP Masters 1000. 

Για τον 26χρονο αυτή ήταν η μόλις 2η νίκη στη φετινή clay season μετά από εκείνη στη Βαρκελώνη κόντρα στον Ιλια Ιβάσκα, προτού αποκλειστεί από τον μετέπειτα πρωταθλητή του τουρνουά, Κάρλος Αλκαράθ με 6-3, 6-1. 

Κόντρα στον Λάγιοβιτς ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό service του Σέρβου, αλλά και τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break που είχε. 

Ο Λάγιοβιτς κατάφερε να ισορροπήσει το εξαιρετικό ξεκίνημα του Μπόργκες (2-0) ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως στη συνέχεια με νέο break ο Πορτογάλος έκανε το 4-3 για να κλείσει το set με 6-4 μετά από 39 λεπτά., 

Στο 2ο set ο Λάγιοβιτς πήρε μόλις 9 πόντους από το service του με τον Σέρβο να φτάνει σε μόλις ένα hold μειώνοντας σε 2-1. Από εκεί και πέρα ο Μπόργκες έσπασε δύο φορές το service του Λάγιοβιτς φτάνοντας στο 6-1 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά σε 1000άρι. 

Στον 2ο γύρο ο Πορτογάλος θα αντιμετωπίσει τον περσινό φιναλίστ και Νο5 του κόσμου, Στέφανο Τσιτσιπά, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)




tennis24.gr