Πώς αποκαλύφθηκε

Όπως αποκαλύφθηκε, το συγκεκριμένο πάρκο λειτουργούσε από το 2006 χωρίς άδεια, με τις δικαστικές περιπέτειες για την επιχείρηση να είναι πολυετείς.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξέδωσε εντολή ελέγχου λειτουργίας, όταν κατά τη διάρκεια διερεύνησης καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί βάσει άδειας που είχε χορηγηθεί το 2006, η οποία έχει λήξει.

Η επιχείρηση από το 2001 έως το 2006 λειτούργησε άνευ νόμιμης άδειας λειτουργίας εν μέσω προστριβών με τους περιοίκους, καταγγελιών, διοικητικών κωλυσιεργιών και δικαστικών διενέξεων.

Σύμφωνα με τον έλεγχο και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η ελάχιστη απόσταση λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 μ., καθίσταται σαφές πως μετά τη λήξη ισχύος της τότε άδειας λειτουργίας το 2001, αυτή δε θα μπορούσε να ανανεωθεί.

Το 2006, ο δήμος προχώρησε, μη νόμιμα, στη χορήγηση της ελεγχόμενης άδειας λειτουργίας.

Το 2011, αστυνομικό όργανο διαπίστωσε ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε άνευ άδειας αρμόδιας Αρχής, καθώς η ισχύς της παράνομης άδειας του 2006 είχε λήξει.

Έκτοτε και έως τον Απρίλιο του 2022, η επιχείρηση λειτουργούσε παρά τις παραβάσεις των όρων της άδειας που είχαν διαπιστωθεί από υπηρεσίες και φορείς, ενώ μετά την παρέμβαση της ΕΑΔ συμφωνήθηκε ο πλήρης τερματισμός λειτουργίας του.

megatv.com