O Άλεξ ντε Μινόρ σημείωσε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση μπροστά στο κοινό της πατρίδας του και παραχωρώντας μόλις 6 games στον Ματέο Αρνάλντι επικράτησε με 6-3, 6-0, 6-3 μετά από 2 ώρες παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open για 5η φορά στην καριέρα του.

Ο Νο10 του κόσμου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 76% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (37/49) και 52% στο δεύτερο (17/33), σημείωσε 23 winners, υπέπεσε σε 29 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τόσο το 50% των ευκαιριών του για break (7/14), αλλά κυρίως τα 52 αβίαστα λάθη του Ιταλού. 

Ωστόσο, το σημείο-κλειδί για τον Αυστραλό ήταν το εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τους 18 από τους 19 πόντους που διεκδίκησε (95%), υψώνοντας ένα πραγματικό τοίχος απέναντι στον Αρνάλντι όποτε αποφάσιζε να προσεγγίσει το φιλέ. 

Ο ντε Μινόρ χρειάστηκε δύο breaks (2-1, 6-3) για να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου set στο οποίο έσβησε τα δύο από τα συνολικά 6 break-points (6/7) του Αρνάλντι, που απείλησε στην αρχή και στο τέλος του set. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο ντε Μινόρ έκανε το καλύτερο set του στο τουρνουά, μέχρι στιγμής, φτάνοντας σε bagel μετά από 3 breaks (2-0, 4-0, 6-0) κάνοντας μόλις 6 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Αρνάλντι κέρδιζε μόλις 7 πόντους πίσω από το service του, έχοντας υποπέσει σε 19 λάθη. 

Το 3ο set ξεκίνησε με το σερί του ντε Μινόρ να φτάνει στο 11-0 games, κάνοντας το 3-0 έχοντας σπάσει για μια ακόμη φορά το service του Αρνάλντι (2-0). Αυτή τη φορά ο Ιταλός κατάφερε να απαντήσει παίρνοντας αμέσα πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 3-3, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο game που κέρδισε στο φετινό Australian Open με τον ντε Μινόρ να κατακτά τα επόμενα 3 σφραγιζοντας τη νίκη. 

Στον επόμενο γύρο ο Αυστραλός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Πάβελ Κότοφ και Φλάβιο Κομπόλι που αγωνίζονται αυτήν την ώρα. 

 

 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

 





tennis24.gr