Έκπληξη με το… καλημέρα στο Barcelona Open, με τον Μπράντον Νακασίμα να κερδίζει τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης, και να τον βγάζει εκτός συνέχειας. Κέρδισε με 6-4, 7-6(6) μετά από μία ώρα και 55 λεπτά στην Pista Rafa Nadal, και εξασφάλισε την παρουσία του στον τρίτο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 6 άσους και κανένα διπλό λάθος, ενώ ο Νο2 του ταμπλό υπέπεσε σε 5 διπλά σφάλματα και είχε 7 άσους. Αμφότεροι άγγιξαν το 80% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, ενώ το μοναδικό break στο παιχνίδι το βρήκε ο Νακασίμα, εκμεταλλευόμενος 1/9 ευκαιρίες του.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Νακασίμα απέναντι σε παίκτη του Top-10 στην καριέρα του, και στην επόμενη φάση θα παίξει μ’ έναν εκ των Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί και Νικ Χαρντ. Ο Ρούμπλεφ από την άλλη χάνει για τέταρτο σερί παιχνίδι στο Tour, αλλά και για τρίτη σερί φορά σε πρεμιέρα διοργάνωσης, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία.

Αναφορικά με την εξέλιξη του ματς, και οι δύο κράτησαν τα service τους ως το 8ο game, για να βρει το πρώτο και μοναδικό break ο Αμερικανός, μετά από τριπλό BP. Μετέπειτα έσβησε το BP του Ρώσου, έκανε το hold, και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος (6-4).

Στο δεύτερο set δεν έκανε κανείς τους λάθη από τη γραμμή του service, και έτσι πήγαν στο tie-break, το οποίο κατέκτησε ο No87 του κόσμου. Πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στον 9ο πόντο, και μετά από διπλό MP έγραψε τον επίλογο, και πήρε μια σπουδαία νίκη (7-6(6).

Στο άλλο παιχνίδι του προγράμματος, ο Τόμας Μάχατς επικράτησε του Γιούντσενγκ Σανγκ με 6-4, 6-4, και δίνει συνέχεια στην πορεία του στη Βαρκελώνη. Στο δεύτερο γύρο θα παίξει με τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που ξεκίνησε με bye από τον πρώτο γύρο.

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)





tennis24.gr