O φιναλίστ της περασμένης Κυριακής στο Μόντε Κάρλο, Κάσπερ Ρουντ, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Βαρκελώνη επικρατώντας του Γάλλου και Νο110 στον κόσμου, Αλεξάντερ Μίλερ με 6-3, 6-4 μετά από μια ώρα και 29 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” του τουρνουά.

Ο Νο6 του κόσμου δυσκολεύτηκε να βρει πρώτο service (54%), κερδίζοντας το 73% των πόντων (22/30), ενώ το 46% στο δεύτερο του δημιούργησε αρκετά προβλήματα δεχόμενος 3 breaks από τον Γάλλο, την ίδια ώρα που ο Νορβηγός είχε 6/16 break-points. 

Μάλιστα με το ξεκίνημα του αγώνα ο Μίλερ βρήκε break (2-0), με τον Ρουντ να απαντάει με 5 σερί games (τρία breaks) παίρνοντας προβάδισμα με 5-2. Στη συνέχεια ο Μίλερ δεν επέτρεψε στον Ρουντ να κλείσει το set φτάνοντας σε ένα ακόμα break και μειώνοντας σε 5-3, για να ακολουθήσει ένα ακόμα break από τον Νορβηγό, ο οποίος έκλεισε το set με 6-3. 

Με τον ίδιο τρόπο ο Ρουντ σφράγισε και την πρόκριση στον 3ο γύρο, καθώς μετά από το 4-1 (έχοντας σπάσει μια φορά το service του Μίλερ), ο Νορβηγός δεν μπόρεσε και πάλι να κλείσει το set και το ματς, με τον Γάλλο να παίρνει πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 5-4 για να έρθει και το 6ο break από τον Ρουντ παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τζόρνταν Τόμπσον και Χάουμε Μουνάρ.

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)





tennis24.gr