Η επιστροφή του Νικ Κύργιου στην ενεργό δράση δεν ήταν και η καλύτερη με τον Αυστραλό να γνωρίζει την ήττα από τον Κινέζο και Νο64 του κόσμου, Γιμπίνγκ Γου με 7-5, 6-3 μετά από μόλις 70 λεπτά μένοντας εκτός συνέχειας από το τουρνουά Boss Open. 

Ο Νο25 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο (Τόκιο) μπορεί να βρήκε 15 άσους (5 διπλά λάθη) και να είχε 75% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, ωστόσο δεν πήρε μεγάλη βοήθεια από το δεύτερο τελειώνοντας τον αγώνα με 39% (7/18), ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις 2 ευκαιρίες για break. 

Από την άλλη ο εξαιρετικός φέτος Γου, είχε συνέπεια από τη θέση του service, ενώ παράλληλα “χτύπησε” με break σε καθοριστικό σημεία των 2 sets. Στο 1ο ο Κινέζος έκανε δύο μεγάλα hold (1-0, 6-5), όπου έσβησε τα 2 break-points του Κύργιο. Ό,τι δεν έκανε σε εκείνες τις περιπτώσεις ο Κύργιος το έκανε στο 12ο game ο Γου και με 7-5 κατέκτησε το set (1-0).

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Κινέζος παραχώρησε μόλις 5 πόντους από το service του, ενώ την ίδια ώρα έβρισκε break στο 8ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς κάτι που έκανε στη συνέχεια με love-game ολοκληρώνοντας με άσο. 

Στον 2ο γύρο ο Κινέζος θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς, ο οποίος επικράτησε του Ντένις Σαποβάλοφ με 3-6, 6-3, 6-4. 

 


tennis24.gr