Τη δύσκολη πρόκριση για τα προημιτελικά του ATP 250 τουρνουά της Στουτγκάρδης, του Boss Open, πήρε ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ, νικώντας τον Τόμι Πολ με 7-6(4), 7-6(5), μετά από μιάμιση ώρα αγώνα.

Ο 33χρονος Γερμανός βγήκε νικητής μετά από 2 tie-break, έβγαλε εκτός συνέχειας τον No5 του ταμπλό, και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης που διεξάγεται τώρα στο κεντρικό κορτ, ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά και Ρισάρ Γκασκέ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί από τη γραμμή του service, και χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερες απειλές για break οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου μετά από σχεδόν 8 λεπτά ο No24 του κόσμου κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-4, για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-6(4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, ο 26χρονος Αμερικανός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας break άμεσα, ενώ στη συνέχεια έσβησε δύο break point του αντιπάλου του για να διευρύνει το προβάδισμά του (2-0).

Μέχρι το 4ο game η απόσταση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (3-1), ώσπου ο Στρουφ επέστρεψε ξανά στη διεκδίκηση του σετ, πραγματοποιώντας δικό του σερί με 3/3 κερδισμένα games, σβήνοντας παράλληλα και το break που δέχθηκε στο ξεκίνημα (4-3).

Ως το 12ο game δεν υπήρχαν λάθη από το service, και έτσι οι δύο πρωταγωνιστές έλυσαν τις διαφορές τους ξανά στο tie-break. Μετά από κάτι λιγότερο από 11 λεπτά, ο Στρουφ βγήκε ξανά νικητής με επιμέρους σκορ 7-5, και πήρε την 2η διαδοχική καθαρή νίκη του στην Στουτγκάρδη (7-6(5).

BOSS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr