Πρωταθλητής στο ATP 250 τουρνουά της Στουτγκάρδης αναδείχθηκε ο Φρανσίς Τιάφο, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/6) του Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 4-6, 7-6(1), 7-6(8), έπειτα από δύο ώρες και 10 λεπτά.

Ο 25χρονος Αμερικανός πραγματοποίησε το απόλυτο των νικών στο Boss Open, έχασε μόλις δύο set μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ολοκλήρωσε και μια μοναδική επιστροφή στον αγώνα, κάνοντας την ανατροπή μετά από δύο tie-break.

Παράλληλα, ο Τιάφο εξασφάλισε και την άνοδό του στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, με την grass season του ως τώρα να έχει ξεκινήσει ιδανικά.

Αναφορικά με το ματς, στο 1ο set ο Αμερικανός είχε ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι του δρόμου τα μισά (3-2), όμως ο 33χρονος Γερμανός με δικό του καθοριστικό σερί, και το πρώτο break της αναμέτρησης, πήρε τα ηνία, και στο 10ο game το έκλεισε υπέρ του (6-3).

Στο 2ο μέρος κανείς δε μπορούσε να ξεχωρίσει, με τον Τιάφο και πάλι να διατηρεί το μικρό προβάδισμα από την αρχή, όμως ούτε ο Στρουφ έκανε λάθος από τη γραμμή του service και οδήγησαν το ματς στο tie-break (6-6). Μετά από σχεδόν 9 λεπτά, ο Αμερικανός ήταν καταιγιστικός και με επιμέρους σκορ 7-1 έστειλε το παιχνίδι σε decider (7-6(1).

Ούτε εκεί μπόρεσε κάποιος από τους δύο να φτάσει σε break, και έτσι για μία ακόμα φορά ο νικητής του set, αλλά και του τελικού, θα έβγαινε μετά από τη διαδικασία του tie-break (6-6). Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, και πάλι ο Τιαφό επικράτησε με επιμέρους σκορ 10-8, για να πάρει τον τίτλο επί Γερμανικού εδάφους (7-6(8).

BOSS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)





tennis24.gr