Ο τερματοφύλακας της Μπράιτον, Τζέισον Στιλ, λέει ότι έφτασε σε ένα σημείο που «μισούσε» το ποδόσφαιρο πριν ανανεώσει την καριέρα του στους «Γλάρους».

Ο Τζέισον Στιλ έχει αναδειχθεί σε τερματοφύλακα πρώτης γραμμής της Μπράιτον που διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν. Αλλά νωρίτερα στην καριέρα του βρισκόταν σε «οριακό σημείο» και έπρεπε να βρει έναν τρόπο να… ξαναερωτευτεί το παιχνίδι. «Υπήρξε μια περίοδος όπου ήμουν στον πάτο, πραγματικά στον πάτο, σε σημείο που δεν με ενδιέφερε καν να παίζω ποδόσφαιρο πια. Δεν το φοβάμαι. Ξέρω ότι μπορώ να ανακάμψω από αυτό, οπότε η αποτυχία δεν με φοβίζει πια», τόνισε ο 32χρονος, μιλώντας στο Monday Night Club του BBC Radio 5 Live.

Πριν από τη μετακίνησή του στη νότια ακτή το 2018, ο Στιλ είχε υποστεί διαδοχικούς υποβιβασμούς στην Championship με τις Μπλάκμπερν και Σάντερλαντ. Αν και δεν αγωνίστηκε στα πρώτα 22 παιχνίδια της Μπράιτον στην Premier League φέτος, έκτοτε ξεκίνησε και στα 11 ματς που ήταν διαθέσιμος για να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα, η οποία θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

«Ήταν ένα σημείο που μισούσα το ποδόσφαιρο, μισούσα όλα όσα το συνοδεύουν. Είναι το χάος που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – παίζουν συνεχώς μαζί σου και το κουβαλάς σαν ένα μεγάλο τεράστιο βάρος στους ώμους σου όλη την ώρα», δήλωσε ο Στιλ. «Δεν συμπεριφέρεσαι όπως ο εαυτός σου και αυτό με οδήγησε στο σημείο να μην αγαπώ πια πραγματικά το ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το σημείο καμπής – ήταν το ερώτημα, πώς θα ξαναερωτευτώ το παιχνίδι; Κατάφερα να το κάνω αυτό εδώ».



gazzeta.gr