Η αυτοκρατορία της Μπάγερν και ο νέος της Βασιλιάς

Η Μπάγερν Μονάχου δεν θα μπορούσε να το… θέσει πιο ξεκάθαρα. Μια μεταγραφή – σύμβολο για τις προθέσεις της βαυαρικής αυτοκρατορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου, που πλέον βρήκε τον νέο της Βασιλιά στο πρόσωπο του Χάρι Κέιν. Τι κι αν έχει πανηγυρίσει 11 (!) διαδοχικά πρωταθλήματα; Το DNA της Μπάγερν επιτάσσει την αέναη «πείνα» για διακρίσεις και κορυφές. Και η σπουδαία και… επεισοδιακή μεταγραφή του Κέιν την τοποθετεί με διαφορά στην πρώτη θέση των φαβορί για την Bundesliga που ξεκινά.

Ο Άγγλος φορ φαντάζει ως το ιδανικό κομμάτι στο παζλ της ομάδας του Τούχελ, αυτό που μπορεί να την απογειώσει και φυσικά να κάνει τους μνηστήρες της… σαλατιέρας να μείνουν ακόμα πιο πίσω. Η Μπάγερν έκανε all-in για τον Άγγλο, ωστόσο μπόρεσε να προσγειώσει και άλλους σημαντικούς παίκτες στην «Allianz Arena». Ο Κιμ ήρθε για να σχηματίσει ένα φοβερό αμυντικό δίδυμο με τον Ντε Λιχτ και ο Γκερέρο να προσφέρει ανταγωνισμό και κάλυψη στον Αλφόνσο Ντέιβις, ενώ ο Λάιμερ είναι μια ακόμα ποιοτική λύση στο κέντρο.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αν οι Βαυαροί έχουν ένα σημαντικό κενό, αυτό εντοπίζεται – και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούχελ – στο #6, με τον Κίμιχ να αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη πιο αμυντικογενή επιλογή, ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο πως θα κινηθούν για βασικό τερματοφύλακα, όσο ο Νόιερ δουλεύει για την επιστροφή του.

Ακόμα κι έτσι, με έναν κορυφαίο προπονητή στην άκρη του πάγκου, τον Κέιν και την υπόλοιπη μεσοεπιθετική ποιότητα και φυσικά το… know how, δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς τον Μάιο οι Βαυαροί δεν θα λούζονται ξανά με μπύρα, πανηγυρίζοντας το 12ο σερί πρωτάθλημά τους. Φυσικά, ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι και η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, όμως ένας σύλλογος σαν την Μπάγερν έχει συνηθίσει να ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στις εντός και εκτός συνόρων υποχρεώσεις.

Η Bundesliga ανατέλλει ξανά, αλλά οι Βαυαροί δείχνουν υπερβολικά αναπόφευκτοι, πιο ισχυροί από κάθε άλλη ομάδα που φιλοδοξεί να κλέψει τα σκήπτρα τους. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών, στο οποίο έχουν μάθει να… περπατούν, όσο οι υπόλοιποι τους κυνηγούν.



gazzeta.gr