Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στο παλιό λιμάνι Χανίων. Έφηβοι χτυπούν με μανία ο ένας τον άλλον στο κεφάλι και το σώμα. Το ένα παιδί πέφτει στο έδαφος.

Περιμετρικά της αυτοσχέδιας «αρένας» είναι πολλοί οι ανήλικοι που παρακολουθούν χωρίς να παρεμβαίνουν, ενώ κάποιοι τραβούν με τα κινητά τους. Ξαφνικά ακούγεται κάποιος να φωνάζει ότι ο ένας ανήλικος αιμορραγεί.

Λίγη ώρα πριν, στο ίδιο σημείο, ανήλικοι καταγράφουν και πάλι με τα κινητά τους άλλον άγριο καυγά, αυτή την φορά μεταξύ κοριτσιών.

Το ένα κορίτσι επιτίθεται σε κάποιον που προσπαθεί να τις χωρίσει και εκείνος την απειλεί.

«Του έσπασαν τη μύτη»

Σε πάρκο στο Κερατσίνι, από τον ανελέητο ξυλοδαρμό από τρεις εφήβους, δύο μαθητές της Β’ Λυκείου κατέληξαν στο νοσοκομείο, ο ένας με σπασμένη μύτη.

Λίγη ώρα μετά, στο σημείο έφτασε η Αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Με στραβοκοίταξες, σε στραβοκοίταξα, κάτι τέτοια και ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε το ένα παιδάκι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Τρεις ώρες μετά, ο πατέρας του ενός από τους τραυματίες, μαζί με τον 20χρονο αδελφό του, βρήκαν τους δράστες στο σχολείο και τους επιτέθηκαν.

«Κάποια στιγμή την ώρα του μαθήματος ήρθαν ένας πατέρας με τον γιο του, μπήκαν μέσα στην τάξη και άρχισαν να ρωτάνε ποιο είναι το συγκεκριμένο παιδί. Με το που είπε ο συμμαθητής μου «εγώ είμαι», μπήκαν κατευθείαν με τσαμπουκά και άρχισαν να τον χτυπούν», ανέφερε μαθητής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι τίθεται σε λειτουργία πενταψήφιο νούμερο καταγγελιών περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων.

Παιδιά και γονείς θα έχουν στη διάθεσή τους και panic button, αντίστοιχο με αυτό για την ενδοοικογενειακή βία.



megatv.com