Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, και η Επαυξημένη και η Εικονική Πραγματικότητα, η καινοτόμος εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αναδημιουργεί στην οθόνη κινητών & tablets επιστημονικά τεκμηριωμένες εικονικές ψηφιακές αναπαραστάσεις μνημείων της Ακρόπολης.

«Χάρη στη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με την Cosmote η πολιτιστική μας κληρονομιά ανοίγει και στην ψηφιακή της διάσταση», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού.

Στις αναπαραστάσεις συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ο Παρθενώνας, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αλλά και το Ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος και η Χαλκοθήκη που δεν σώζονται σήμερα.

«Μια εφαρμογή που ζωντανεύει την Ακρόπολη των Αθηνών στην εποχή της ακμής της με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητα, δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ομίλου ΟΤΕ.

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να θαυμάσουν τα μνημεία στο φυσικό τους μέγεθος και να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους, είτε βρίσκονται πάνω στην ίδια την Ακρόπολη, είτε σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η εφαρμογή «COSMOTE CHRONOS» προσφέρεται δωρεάν, στο ελληνικό και παγκόσμιο κοινό, ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού παρόχου. Στόχος της, η παγκόσμια προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.



megatv.com