Η Σλοβακία έγραψε τη δική της ιστορία στο Κράλιεβο καθώς μετά από μια επιβλητική νίκη επικράτησε με 4-0 μέσα στη Σερβία, η οποία δεν είχε στη σύνθεσή της τον Νόβακ Τζόκοβιτς, εξασφάλισε την παρθενικής της παρουσία στα Finals.

Για μία ακόμη φορά μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Σλοβακία, την οποία είχε αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο, ήταν ο Λούκας Κλάιν, ο οποίος σημείωσε δύο νίκες σε μονό και διπλό χαρίζοντας ουσιαστικά την ιστορική πρόκριση στη χώρα του. 

Ο Κλάιν, ο οποίος στο πρόσφατο Australian Open είχε λυγίσει στα 5 sets από τον μετέπειτα ημιφιναλίστ Αλεξάντερ Ζβέρερ, κέρδισε με 7-6(2), 6-2 τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, κάνοντας το 1-0 για τη Σλοβακία. 

Σειρά πήρε ο Άλεξ Μολτσάν, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στα sets κόντρα τον Ντούσαν Λάγιοβιτς στη συνέχεια έχασε μολις 2 games(!) κερδίζοντας με 4-6, 6-2, 6-0. Το τελειωτικό “χτύπημα” για τη Σερβία έδωσαν οι Κλάιν και Ζελενάι οι οποίοι κέρδισαν τους Κάτσιτς και Κετσμάνοβιτς με 7-6(4), 6-3 κάνοντας το 3-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τα Finals. 

Στο υποχρεωτικό 4ο παιχνίδι ο Λούκας Ποκόρνι σφράγισε το 4-0 για τη χώρα του με τον Λάσλο Τζέρε να εγκαταλείπει στο 7ο game λόγω τραυματισμού με τον Σλοβάκο να προηγείται σε εκείνο το σημείο με 4-3. 



tennis24.gr