Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες των επιβατών του δεύτερου από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την μετάβαση των 12 κατηγορουμένων στο σημείο του εγκλήματος, με την σκυτάλη να παίρνει ο 6ος κατά σειρά κατηγορούμενος (σ.σ. η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί με τον 5ο αλλά ο συνήγορός του επικαλέστηκε κώλυμα).

Ξεκινώντας την απολογία του, ο 24χρονος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη, από τους οποίους ζήτησε συγγνώμη για την παρουσία του στον τόπο του συμβάντος.

«Διέκρινα τον δεύτερο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει ένα από τα παιδιά»

«Εκείνη τη μέρα ήμουν έως το απόγευμα στη σχολή και μετά βγήκαμε με τον φίλο μου, έναν εκ των κατηγορουμένων. Άλλος κατηγορούμενος τον πήρε τηλέφωνο για να πάμε στον σύνδεσμο. Είχα ξαναπάει μια δυο φορές. Ήταν 23:30 η ώρα. Δεν κάτσαμε πολύ ώρα. Όταν φτάσαμε εκεί ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι εκεί. Γνώριζα κάποιους, όχι όλους. Είχε και άλλα άτομα που δεν τα ήξερα. Εκεί μάθαμε ότι έγινε επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο με Αρειανούς. Συζητιέται αν θα πάμε στη Χαριλάου και να βρούμε οπαδούς του Άρη. Κατάλαβα ότι θα τους κυνηγούσαμε», είπε ο 6ος κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο. Δεν το σκέφτηκα καλά. Ξεκινήσαμε να πάμε στη Χαριλάου. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση. Μπροστά μας ήταν το Citroen γιατί ήξερε τους δρόμους. Κατέβηκα από τους τελευταίους. Από το σύνδεσμο πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα, αλλά αντικείμενα δεν είδα. Το πήρα για παν ενδεχόμενο. Για να προστατέψω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ».

Ο ίδιος, περιέγραψε πώς έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη.

«Μετά από λίγο διέκρινα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά. Μετά από λίγο κατεβήκαμε και εμείς από το αμάξι μας. Πήρα τον σιδερένιο σωλήνα έκανα 2-3 βήματα και γύρισα πίσω. Φοβήθηκα. Άφησα τον σωλήνα και περίμενα δίπλα στο αμάξι. Όταν ξεκίνησε η φασαρία μόνο τον 2ο κατηγορούμενο διέκρινα».

Σύμφωνα με την απολογία του, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, δεν συμμετείχαν στο συμβάν, ενώ κατονόμασε εκείνους που είδε να είναι στα σκαλιά. «Άκουγα φωνές και κραυγές, δεν μπόρεσα να διακρίνω ακριβώς. Είδα το ξύλο σηκωμένο στον αέρα. Μετά έμαθα ποιος το κρατούσε. Μετά τους είδα να γυρνάμε πίσω στα αμάξια. Είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν και να βρίζουν», είπε.

Ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του πως δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του καθώς βρίσκεται στυη φυλακή και η μητέρα του Άλκη ξέσπασε, λέγοντας πως το δικό της παιδί δεν θα πάρει ποτέ πτυχίο.megatv.com