Αρχική ΣΤΙΒΟΣ Δημήτρης Τσιάμης: Τρίτη θέση στο τριπλούν στα Σιλέσια 2023

Δημήτρης Τσιάμης: Τρίτη θέση στο τριπλούν στα Σιλέσια 2023

3698

Ο Δημήτρης Τσιάμης κατάφερε να πραγματοποιήσει καλή παρουσία στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Ο άτυπος αρχηγός της εθνικής μας στη διοργάνωση ήταν τρίτος με 16,38 μ. (-1,0) σε ένα άλμα που πάτησε περίπου 30εκ. πίσω.

Ο αγώνας του τριπλούν ήταν αρκετά κουραστικός για τους άλτες, αφού άργησε να ξεκινήσει και είχε μεγάλη αναμονή και στην εξέλιξη του. Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με την ζέστη που επικρατούσε στη διάρκεια του αγώνα επηρέασε την προσπάθεια του Τσιάμη. Αυτός ήταν και ο λόγος που αθλητής επέλεξε να μην εκτελέσει την 5η του προσπάθεια.

Δημήτρης Τσιάμης: Τρίτη θέση στο τριπλούν στα Σιλέσια 2023

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την επίδοση, είμαι ωστόσο χαρούμενος που έδωσα βαθμούς στην ομάδα. Σήμερα ήμουν για να κάνω πάνω από 16,70μ., αν δεν είχα πατήσει τόσο πίσω στο 16,38 μ., θα είχε βγει μεγάλη προσπάθεια. Κουράστηκα αρκετά από την αναμονή και αυτό με άδειασε. Τώρα θα είμαι δίπλα ΄στην υπόλοιπη ομάδα για να στηρίξω τις προσπάθειες τους», είπε ο Τσιάμης, που είχε δύο ακόμη άλματα στα 15,97 μ. και 16,26 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Ιταλός Τόμπια Μπότσι με 16,84 μ. και δεύτερος ο Τούρκος Ερ με 16,71 μέτρα.

Τον αγώνα του Τσιάμη παρακολούθησε και ο Μίλτος Τεντόγλου. «Ο Μίλτος μου έλεγε από την εξέδρα, πάμε γερά μπορείς να κάνεις μεγάλο άλμα σήμερα», είπε ο αθλητής.

 

stivostime.gr