Μπορεί να είχε μείνει εκτός δράσης από τον Οκτώβριο του 2021, μπορεί να είχε μείνει χωρίς βαθμούς στο Ranking της ATP, ωστόσο ο Κέι Νισικόρι επέστρεψε με τίτλο στα courts κατακτώντας το Caribbean Open στο Πουέρτο Ρίκο επικρατώντας στον τελικό του 19χρονου Αμερικανού (προερχόμενο από τα προκριματικά) Μάικλ Ζενγκ με 6-2, 7-5. 

Ο 33χρονος Ιάπωνας που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο ισχίο, σημείωσε 5 νίκες στο τουρνουά και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ATP που κατακτά τίτλο ως unraked κάτι το οποίο έχει σημειώσει μόνο η Κιμ Κλάιστερς το 2009 στο US Open όπου το κατέκτησε επιστρέφοντας στα courts μετά από 3 χρόνια απουσίας. 

Στον τελικό ο Νισικόρι χρειάστηκε 2 break στο 1ο set το οποίο και έκλεισε με 6-2, ενώ στο 2ο αν και προηγήθηκε με 5-2 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς, ο Ζενγκ κατάκτησε τα επόμενα 3 games ισοφαρίζοντας σε 5-5, σβήνοντας μάλιστα και match-point. 

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Νισικόρι, που σε εκείνο το σημείο έδειξε σημάδια κούρασης, κέρδισε τα τελευταία 2 games της αναμέτρησης και μαζί τον πρώτο τίτλο του μετά τον Ιανουάριο του 2019 στο Μπρίσμπεϊν, αλλά και τον πρώτο του σε επίπεδο Challenger μετά τον Φεβρουάριο του 2018 στο Ντάλας. 

Με αυτόν τον τίτλο ο Νισικόρι επέστρεψε στους πίνακες βαθμολόγησης της ATP ανεβαίνοντας στο Νο492 της παγκόσμιας κατάταξης.




tennis24.gr