Η Ελλάδα κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με τις Ισπανία, Λετονία και Μαυροβούνιο. Αυτό που αναζητεί, ως μίνιμουμ των στόχων της, είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Αυτή οδηγεί απευθείας στον αποκλεισμό.

Η πρώτη θέση στέλνει τον κάτοχό της στην τελική φάση της Λιουμπλιάνα, ενώ η 2η και η 3η οδηγούν στα play-in, όπου θα αναμετρηθούν με τις αντίστοιχες ομάδες του 2ου ομίλου (επίσης στο Τελ Αβίβ) με τις δύο νικήτριες (από κάθε ζευγάρι) να συμπληρώνουν την τετράδα.

Το ίδιο θα συμβεί και στην προκριματική φάση που διεξάγεται παράλληλα στη Λιουμπλιάνα.

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον όμιλο της Ελλάδας;

Οι αναλύσεις, προτού οι ομάδες πατήσουν στο παρκέ αναφέρουν ότι η Ισπανία είναι το φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης.

Με τη «ρόχα» να αναζητεί τη δική της λύτρωση μετά το εντός έδρας… κάζο στο EuroBasket 2021 και την κατάληψη της 7ης θέσης.

Και πως η Λετονία έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί πίσω από τις Ισπανίδες.

Αρα, η Ελλάδα και το Μαυροβούνιο (δίχως την εμβληματική Γελένα Ντούμπλιεβιτς, η οποία τραυματίστηκε και ανακοίνωσε την απόσυρσή της) θα παλέψουν αρχικά για την 3η θέση.

Και μάλιστα, θα γνωρίζουμε από πολύ νωρίς στη διοργάνωση ποια… ρότα θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα, αφού το Μαυροβούνιο – Ελλάδα είναι το εναρκτήριο ματς στους δύο ομίλους του Τελ Αβίβ!



gazzeta.gr