Ο Εσθονός και Νο299 του κόσμου, Μαρκ Λαγιάλ έγραψε τη δική του ιστορία στο 250άρι τουρνουά στην Αμβέρσα επικρατώντας σε μόλις 69 λεπτά του Ισπανού και Νο83 στην παγκόσμια κατάταξη Χάουμε Μουνάρ με 6-3, 6-4 σημειώνοντας την 1η νίκη καριέρας στο ντεμπούτο του στο Tour. 

Με αυτή τη νίκη ο Λγιάλ έγινε ο πρώτος Εσθονός που κερδίζει αγώνα σε τουρνουά ATP Tour μετά από τον Γιούργκεν Ζοπ, ο οποίος το 2018 έφτασε μάλιστα μέχρι τα ημιτελικά του Γκστάαντ. 

Ο 20χρονος τελείωσε το παιχνίδι με 85% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (28/33) 8 άσους (ένα διπλό λάθος) ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε και τις 2 ευκαιρίες για break που δημιούργησε. 

Η πρώτη ήρθε στο 8ο και καθοριστικό game του 1ου set με τον Εσθονό να κάνει το 5-3, αφού πρώτα είχε σβήσει και τα μοναδικά break-points του Μουνάρ στο 5ο game (3-2). Στη συνέχει ο Λαγιάλ με ένα εύκολο hold έκανε το 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Παραχωρώντας συνολικά 6 πόντους στο service του στο 2ο set o Λαγιάλ έφτασε σε εύκολα holds,  βρίσκοντας break και πάλι την κατάλληλη στιγμή κάνοντας το 5-4 για να κλείσει το παιχνίδι με 6-4 αμέσως μετά φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. 

Στον 2ο γύρο ο Εσθνός, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Άρθουρ Φις, ο οποίος πέρασε bye από τον 1ο γύρο. 

Στα άλλα αποτελέσματα της ημέρας ο Νταβίντ Γκοφάν επέστρεψε με νίκη επικρατώντας μπροστά στους συμπατριώτες του, με 6-4, 6-1 του Γάλλου Κουεντάν Αλίς, ενώ στον γαλλικό “εμφύλιο” ο Ούγκο Γκαστόν κέρδισε τον Άρθουρ Ρίντερκνες με 7-6(7), 6-4. 

Στον 2ο γύρο θα βρεθεί και ο επίσης Γάλλος Γκρεγουάρ Μπαρέρε ο οποίος επικράτησε του Ντανιέλ Ελαχί Γκαλάν με 6-1, 7-6(5). 

EUROPEAN OPEN SINGLES | DOUBLES | OOP (-1h)





tennis24.gr