Διασυρμός, ξυλοδαρμοί, άγριοι καυγάδες και βανδαλισμοί μπροστά στην κάμερα του κινητού κάνουν καθημερινά το γύρο του διαδικτύου. Πρωταγωνιστές παιδιά και έφηβοι μέσα στα σχολεία τους.

Τα κινητά έχουν γίνει δεύτερη φύση των παιδιών. Μοιάζει σχεδόν ουτοπικό ότι θα μπορούσαν να τα αποχωριστούν έστω και μόνο μέσα στο σχολικό ωράριο. Τα κινητά μετατρέπονται πλέον και σε ψυχολογικά όπλα.

Αμέτρητα τα περιστατικά. Κάποια αφήνουν ανεξίτηλα τραύματα και άλλα καταλήγουν σε τραγωδίες. «Παιδί έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να αυτοκτονήσει επειδή μετέφεραν την εικόνα του μέσα από τουαλέτες σε πολλά άλλα κινητά», αποκαλύπτει ο Αθανάσιος Παλλαντζάς, διευθυντής ΔΔΕ Β΄Αθήνας.

Τέλος στον διασυρμό

Αποβολές από 1 έως 5 ημέρες και οριστική απομάκρυνση από τα σχολεία προβλέπουν τα νέα αυστηρότερα μέτρα που περιλαμβάνουν την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων σε όλους τους χώρους των σχολείων.

Διευθυντές και σύμβουλοι σχολείων αναζητούν τρόπους για να μη μείνει στα χαρτιά.

Ακόμα και μετά την απειλή της οριστικής απομάκρυνσης από το σχολείο, κάποιοι μαθητές εμφανίστηκαν στις τάξεις τους και σήμερα με κινητά ενεργοποιημένα, λέγοντας πως έχουν αναπτύξει με αυτά σχέση εξάρτησης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται πλέον να μπουν σε έναν άνισο αγώνα πειθούς, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν στα παιδιά για την απεξάρτηση τους από τα κινητά.



megatv.com