Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ATP Masters 1000 τουρνουά στο Μόντε Κάρλο πήρε ο Γιανίκ Σίνερ, νικώντας καθαρά τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 6-4, 6-2, μέσα σε μία ώρα και 18 λεπτά αγώνα στο Court Rainier III.

Ο 22χρονος Ιταλός θα βρεθεί για τρίτη διαδοχική, αλλά και συνολική, φορά στους “8” της διοργάνωσης του Μονακό. Φτάνει τις 24 νίκες στη σεζόν (24-1), τις 8 συνεχόμενες από το Μαϊάμι και μετά, και δείχνει ικανός να μη βάλει φρένο πουθενά με τις εμφανίσεις του.

Μέτρησε 14 winners και τρεις άσους, υπέπεσε σε 10 αβίαστα λάθη, και είχε 85% (22/26) σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service. Μετουσίωσε σε break τις μισές ευκαιρίες του στο ματς (4/8), όμως δεν έσβησε τη μοναδική απειλή του Γερμανού αντιπάλου του.

Στο πρώτο set έκανε πρώτος break στο ματς, αλλά στο αμέσως επόμενο game ο Στρουφ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, επαναφέροντας τις ισορροπίες (2-2). Στο 9ο game ο Ιταλός βρήκε ξανά τον τρόπο να “σπάσει” τον No25 του κόσμου, και με hold έκλεισε το set (6-5).

Στο δεύτερο set αμφότεροι ξεκίνησαν με υπερασπίσεις στο service τους, αλλά ο No2 του κόσμου πήρε ξανά τα ηνία, αφού αμέσως μετά ήρθε το τρίτο break του στο παιχνίδι (2-1). Στο 7ο game τον “έσπασε” ξανά, και στη συνέχεια έγραψε τον επίλογο (6-2).

Στα προημιτελικά θα συναντήσει τον αλύγιστο Χόλγκερ Ρούνε, που σήμερα έφερε εις πέρας τη διπλή αποστολή που είχε, και εξασφάλισε το εισιτήριο για την 8άδα. Πρώτα ολοκλήρωσε την αναμέτρησή του με τον Σουμίτ Ναγκάλ, που είχε αναβληθεί χθες λόγω βροχής.

Επικράτησε με 6-3, 3-6, 6-2 του Ινδού qualifier, και λίγες ώρες αργότερα αναμετρήθηκε με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, τον οποίο νίκησε δύσκολα με 7-6(9), 3-6, 7-6(2), μετά από τρεις ώρες και 31 λεπτά αγώνα στο Court des Princes.

Μέτρησε 36 winners, έναντι των 35 του Βούλγαρου τενίστα, ενώ αμφότεροι είχαν από τρεις άσους. Ο Δανός υπέπεσε σε 16 αβίαστα λάθη και 3 διπλά σφάλματα, είχε 64% (60/94) σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, και εκμεταλλεύτηκε μόλις 1/4 BP του.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr