Παρά το γεγονός ότι ο μοναδικός “όρθιος” από τους Big 3 είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ πιστεύει ότι η νέα γενιά είναι ικανή να συνεχίσει τη βαριά κληρονομιά της προηγούμενης γενιάς.

Ο Ελβετός Βασιλιάς, βρέθηκε στο Χάλε την Τετάρτη με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας του τουρνουά στο tour και αφού χαρακτήρισε σουρεαλιστική την επιστροφή του σε τουρνουά του ATP Tour, εκθείασε τη νέα γενιά τενιστών.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιστρέψω σε τουρνουά, μετά την απόσυρση και νιώθω λίγο περίεργα, με την καλή έννοια. Πάντα πίστευα πως αν αποσυρθείς θα πρέπει να υπάρχει καλός λόγος να επιστρέψεις και σίγουρα τα 30 χρόνια του τουρνουά, είναι καλός λόγος” είπε ο Φέντερερ που έχει ρεκόρ 69-8 στο Χάλε, με 10 τίτλους.

“Δεν θυμάμαι πότε ήρθα για πρώτη φορά εδώ, μπορεί πριν 22 χρόνια. Έπαιξα για 18 χρόνια εδώ. Είναι κάτι παραπάνω από μια συνεργασία και πλέον είμαστε φίλοι με την οικογένεια Γουέμπερ. Έχω περάσει υπέροχες στιγμές εδώ. Λατρεύω να επιστρέφω στο Χάλε και αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ενώ έχω αποσυρθεί”

 

Ο 41χρονος Ελβετός, παραδέχθηκε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο τένις και τον ενδιαφέρει να μαθαίνει τα σκορ παιχνιδιών ενώ βλέπει και highlights στο YouTube.

“Είμαι κι εγώ έκπληκτος με το πόσο συχνά βλέπω σκορ αγώνων. Ίσως και τρεις φορές την ημέρα. Φυσικά ταξιδεύω πολύ και περνάω χρόνο με τα παιδιά αλλά γενικά παρακολουθώ τις εξελίξεις. Έχουμε παρακολουθήσει ορισμένα σπουδαία ματς. Προσπαθώ να βλέπω στιγμιότυπα και reels. Είναι δύσκολο να δω ζωντανά ολόκληρο αγώνα γιατί ασχολούμαι με διάφορα.

“Πιστεύω ότι το επίπεδο ανεβαίνει ξανά και είναι ωραίο να το βλέπεις αυτό. Επίσης, η νέα γενιά είναι ικανή να προκαλέσει τον Νόβακ και τον Ράφα. Ελπίζω ο Ράφα να επιστρέψει.

“Είναι καλή εποχή για το τένις. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του αθλήματος και όλοι οι παίκτες τα πηγαίνουν φανταστικά” είπε ο Φέντερερ.

Τέλος, ο μαέστρος παραδέχθηκε ότι δεν έχει παίξει τένις μετά τον τραυματισμό του, παρά μόνο με τα παιδιά του και πως είναι διατεθειμένος να δώσει αγώνες επίδειξης αργότερα, όταν ξεπεράσει το πρόβλημα στα γόνατα.

“Δεν έχω κλείσει ακόμα κάποιο γήπεδο, να πάρω έναν φίλο και να πω πάμε για τένις. Δεν έχει συμβεί ακόμα αυτό αλλά παίζω αρκετά με τα παιδιά μου. Προσπαθώ να τα βοηθήσω να μπουν στο γήπεδο και να κάνω τον προπονητή αλλά δεν είναι εύκολο.

“Ελπίζω να μπορώ να παίξω σε κάποιους αγώνες επίδειξης μελλοντικά όταν θεραπευτεί το σώμα μου αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος και εκτός αγώνων”

Tα καλύτερα του Φέντερερ στο Χάλε




tennis24.gr