Το Λεσότο της Αφρικής επισκέφθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ μαζί με την οικογένειά του, για να δει από κοντά τις ενέργειες του φιλανθρωπικού ιδρύματός του “Roger Federer Foundation”, αναφορικά με προσχολική εκπαίδευση των νέων παιδιών της χώρας.

Ο θρυλικός 41χρονος Ελβετός τενίστας συναντήθηκε με τον βασιλιά Letsie III, τη Βασίλισσα Masenate Mohato Seeiso, τον Υπουργός Παιδείας Ντόι Ραπάπα, αλλά και όσους ενισχύουν τις προσπάθειες και το έργο του ιδρύματος, ενώ επισκέφθηκε και τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του.

Στο διάστημα αυτό, ο Φέντερερ ήρθε σε επαφή με πολλά μικρά παιδιά, και το κλίμα όπως ήταν φυσικό ήταν ευχάριστο και δημιουργικό, καθώς πραγματοποιήθηκαν και πολλές δραστηριότητες.

“Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Λεσότο. Είναι μεγάλη τιμή και σίγουρα μια αξέχαστη στιγμή για μένα και την οικογένειά μου, που βρισκόμαστε εδώ. Ανυπομονούσα γι’ αυτό το ταξίδι και ήθελα να δω από κοντά το συγκεκριμένο έργο που έχει θέσει σε εφαρμογή το ίδρυμά μου από το 2020, σε συνεργασία με εσάς”.

“Τα θετικά αποτελέσματα από τις κοινές μας ενέργειες, αλλά και η εξαιρετική συνεργασία που είχε η ομάδα μου με την κυβέρνησή σας, αλλά και όσους συντελούν στις προσπάθειές μας, βοήθησαν στο να πάρουμε την απόφαση να επισκεφτούμε το Λεσότο.”

“Όλα τα παιδιά στο Λεσότο αξίζουν πρόσβαση σε δίκαιη ποιοτική προσχολική εκπαίδευση, στα δημόσια δημοτικά σχολεία, ωστόσο η πλειονότητά της εξακολουθεί να παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα τα παιδιά από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες να μένουν εκτός σχολείου. Το έργο μας είναι να παρέχουμε σε όσες περισσότερες γενιές παιδιών μια ποιοτική προσχολική εκπαίδευση”.


tennis24.gr