To Rolex Shanghai Masters πρόκειται να γιορτάσει την επιστροφή του ATP Masters 1000 στην Κίνα για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2019 έχοντας επίσημο καλεσμένο τον Ρότζερ Φέντερερ. 

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 4-15 Οκτωβρίου στο μοναδικό QiZhong Tennis Center, κατά τη διάρκεια της “Χρυσής Εβδομάδας” που περιλαμβάνει την Εθνική Εορτή της Κίνας με τον δύο φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης, Ρότζερ Φέντερερ να επιστρέφει ως καλεσμένος με τον τίτλο του Icon Athlete του Rolex Shanghai Masters. 

Εκτός από τη συμμετοχή των μεγαλύτερων παικτών του κόσμου συμπεριλαμβανομένων των Κάρλος Αλκαράθ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Στέφανου Τσιτσιπά και Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο τουρνουά θα εμφανιστούν και τα εγχώρια αστέρια όπως οι Ζιζέν Ζανγκ, Γιμπίνγκ Γου και Ζουτσένγκ Σανγκ. 

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στο Rolex Shanghai Masters με τον τίτλο Icon Athlete για το 2023. Θυμάμαι όταν ήρθα στη Σαγκάη πρώτη φορά για τα εγκαίνια του σταδίου. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να τους δω όλους τον Οκτώβριο”, δήλωσε ο Φέντερερ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα φιλοξενήσει και το διεθνές τουρνουά τένις juniors ITF J100 όπου οι παίκτες και οι παίκτριες που θα συμμετάσχουν θα αγωνιστούν σε μονά και διπλά και  θα είναι η πρώτη φορά που το Rolex Shanghai Masters πραγματοποιεί ταυτόχρονα ένα διεθνές τουρνουά νέων. 




tennis24.gr