Απόγευμα Σαββάτου με φιλικές αναμετρήσεις για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά σειρά τις Αντβέρπ, Γκόου Αχέντ Ιγκλς και Σλοβάτσκο.

Οι προετοιμασίες των ελληνικών ομάδων ενόψει της νέας σεζόν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μαζί πυκνώνουν και τα φιλικά παιχνίδια, συντελώντας σε ένα σαββατιάτικο απόγευμα (8/7) γεμάτο δράση.

Μετά την έναρξη της προετοιμασίας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και τα πρώτα τους φιλικά κόντρα σε Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Στεάουα αντίστοιχα, στον «χορό» μπαίνει και ο Ολυμπιακός επί αυστριακού εδάφους, με τους Ερυθρόλευκους να δίνουν το πρώτο τους τεστ απέναντι στην τσεχική Σλοβάτσκο (18:00).

Νωρίτερα, η ΑΕΚ παίζει το πιο δυνατό από τα τρία φιλικά ματς στην έδρα της πρωταθλήτριας Βελγίου, Αντβέρπ (14:30), ενώ ενδιάμεσα ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει την Γκόου Αχέντ Ιγκλς που αγωνίζεται… εντός έδρας.

ΑΕΚ – ΑΝΤΒΕΡΠ (14:30, Cosmotesport2HD)

Με τον Λιβάι Γκαρσία, πλέον, να έχει ενταχθεί στην προετοιμασία έπειτα από την παρουσία του Gold Cup, η Ένωση προετοιμάζεται για το δεύτερο φιλικό της κόντρα στην Αντβέρπ.

Οι Βέλγοι προέρχονται από πρωταθληματική σεζόν όπως και η Ένωση, κατακτώντας τον τίτλο σε… θεότρελο φινάλε τελευταίας αγωνιστικής χάρη σε τρομερό γκολ του αρχηγού της, Τόμπι Αλντερβάιρελντ στις καθυστερήσεις, κι ως συνέπεια βρίσκονται ήδη στα play-offs του Champions League.

Έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία σημαντική πώληση, παραχωρώντας τον Γουίλιαν Πάτσο στην Άιντραχτ αντί 9 εκατ. ευρώ και με αυτά τα χρήματα απέκτησε τον 16χρονο ταλαντούχο φορ της Αμιάν, Ζορζ Ιλενικένα (6 εκατ. ευρώ), αλλά και τον 20χρονο Σουηδό εξτρέμ, Γιάκομπ Οντρέικα. Το πρωτάθλημα Βελγίου αρχίζει στις 28 Ιουλίου.

ΠΑΟΚ – ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ (17:00, PΑΟΚ TV – YouTube)

Συνέχεια στις θετικές εντυπώσεις θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία κόντρα στη Στεάουα, αντιμετωπίζοντας την Γκόου Αχέντ Ιγκλς που η βάση της απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από το Τέχελεν όπου πραγματοποιούν οι Θεσσαλονικείς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Ο ολλανδικός σύλλογος τερμάτισε πέρυσι στην 11η θέση της Eredivisie και εξασφάλισε την παραμονή και πλέον προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν που αρχίζει μία εβδομάδα πριν την Stoiximan Superleague, μεταξύ 11 και 13 Αυγούστου.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα συναντήσουν κι ένα γνώριμο πρόσωπο, τον Αρμένιο μπακ γεννημένο στη Θεσσαλονίκη, Αβέντις Αβεντισιάν, που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία των Ασπρόμαυρων και αποχώρησε για την Γκόου Αχέντ τον Γενάρη του 2022.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΛΟΒΑΤΣΚΟ (18:00, Cosmotesport1HD)

Πρεμιέρα στα φιλικά για τον Ολυμπιακό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο των Ερυθρολεύκων έστω και για ανεπίσημο παιχνίδι, θέλοντας πρωτίστως κόντρα στην Σλοβάτσκο να αξιολογήσει πρόσωπα.

Οι Τσέχοι προσφέρονται για ένα αξιοπρεπές τεστ, αφού έχουν αρχίσει από νωρίς μέσα στο καλοκαίρι την προετοιμασίας τους καθώς η τσεχική Λίγκα εκκινεί στις 22 Ιουλίου. Την περασμένη σεζόν τερμάτισαν 5οι στο πρωτάθλημα, χάνοντας την ευρωπαϊκή έξοδο για μόλις δύο βαθμούς.



gazzeta.gr