Περιγραφές σοκ

Αγωνία, φόβος, πανικός και μια φωτιά ανεξέλεγκτη που καίει στην νότια Αττική. Οι περιγραφές δραματικές. Η φωτιά δεν περιορίστηκε εξαρχής, με αποτέλεσμα το μέτωπό της να εξαπλωθεί ραγδαία.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο, ξεκίνησε από την Πέτα και καίει τώρα το Πάνειο Όρος το οποίο είχε καεί πάλι το 2007», λέει ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

«Αυτήν την στιγμή έχει πηδήσει τον δρόμο, έχει ανέβει στο Πάνειο Όρος και έχει περάσει από πίσω πλευρά προς την Τραμπουριά», σημείωσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη.

Το MEGA από την  πρώτη στιγμή διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός του μεταδίδοντας τις εικόνες από το πύρινο μέτωπο και τις εκκλήσεις των κατοίκων για βοήθεια.

«Αυτό που γνωρίζω από τους γονείς που πριν από λίγο κατάφερα να μιλήσω, είναι πως η φωτιά ενώ έκαψε τα πάντα, είναι ασφαλείς και αυτοί και τα σκυλιά, είμαστε μία χαρά, η φωτιά συνέχισε προς τα κάτω, δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχει φτάσει, αυτή τη στιγμή, οι γονείς μου είναι μέσα στη σκόνη, μέσα στο καπνό , δεν μπορούν να φύγουν, υπάρχουν ακόμα φωτιές τριγύρω».

Η ανησυχία όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε, με τους κατοίκους της περιοχής να λαμβάνουν εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

«Κινδυνεύει να περάσει η φωτιά στην άλλη πλευρά προς Λαγονήσι, δεν ξέρω εάν ακούτε τα περιπολικά που περνάνε συνέχεια…Μέσα σε ένα δεκάλεπτο τέταρτο είχε φτάσει πολύ χαμηλά»

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Οι ελπίδες όλων στις εναέριες δυνάμεις.

«Δεν καταφέραμε να σταματήσει η φωτιά εκεί στη λεωφόρο Αναβύσσου Καλυβίων και έχει περάσει και κατευθύνεται προς το Πανόραμα Σαρωνίδας, η μόνη διέξοδος και λύση είναι τα εναέρια μέσα», σημείωσε ο Χρήστος Τσιγαρίδας, αντιδήμαρχος Σαρωνικού.

Αρκετοί κάτοικοι επέλεξαν να παραμείνουν στο σημείο του πύρινου μετώπου και να δώσουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.



megatv.com