«Φοβάσαι ότι αν φύγεις θα σε βρει κάτι χειρότερο. Όταν του είπα να μην μου φέρεται βίαια μου είπε: “Δεν σου φέρομαι βίαια εγώ σφαλιάρες σε βαράω”», είπε η 28χρονη.

Οι περιγραφές της για τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του είναι ανατριχιαστικές. Το νεαρό κορίτσι καταγγέλλει πως ο 40χρονος την ζήλευε παθολογικά. Έψαχνε ασήμαντες αφορμές για να τσακωθεί μαζί της, όπως και εκείνο το βράδυ της 27ης Απριλίου.

«Τον ενοχλούσε που είμαι ανεξάρτητη, ότι οδηγώ το δικό μου αυτοκίνητο, το ότι έχω φίλους και βγαίνω».

Ένα σύντομο τηλεφώνημα φίλου της ήταν αυτό που εξόργισε τον 40χρονο και άρχισε να της επιτίθεται μέσα στο σπίτι του.

«Οι εντάσεις ανέβηκαν πάρα πολύ απότομα, ξεκίνησε να με χτυπάει. Του φώναζα μην με χτυπάς, θέλω να φύγω, βοήθεια».

Το 28χρονο κορίτσι συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση φεύγει εκτός ελέγχου. Κοιτούσε πώς μπορούσε να γλιτώσει από τα χέρια του, με τον σύντροφό της να την εμποδίζει στην εξώπορτα. Σωτήρια λύση εκείνη τη στιγμή, της φάνηκε το μπαλκόνι.

«Εκείνη την ώρα δεν μπορείς να σκεφτείς καθόλου καθαρά. Στο μυαλό σου γυρίζει μόνο ότι εγώ πρέπει να φύγω. Για αυτό κατευθύνθηκα στο μπαλκόνι, από το να ζήσεις, το να σπάσεις ένα πόδι δεν είναι τίποτα».

Η νεαρή κοπέλα έφτασε στο σημείο να κρεμαστεί από τα κάγκελα του μπαλκονιού για να σταματήσει ο σύντροφός της να την χτυπάει. Προσπάθησε να περάσει στο διπλανό διαμέρισμα, όμως δεν τα κατάφερε. Όλη αυτή την ώρα που ικέτευε για βοήθεια, ο 40χρονος στεκόταν από πάνω της και την βιντεοσκοπούσε απειλώντας την.

«Ήμουνα κρεμασμένη από την έξω πλευρά του μπαλκονιού, κρατιόμουν από τα κάγκελα και προσπαθούσαν τα πόδια μου να φτάσουν το δίπλα μπαλκόνι. Να προσπαθείς να φύγεις και να είναι ο άλλος από πάνω σου να σε βιντεοσκοπεί και να σου λέει δεν μπορείς να πας πουθενά».

Ο 40χρονος δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ, υποστηρίζει ότι εκείνος ήταν το θύμα και μάλιστα ότι ο καβγάς άρχισε από την 28χρονη.

«Άρχισε να διαλύει πράγματα από το τραπέζι, έσπασε μια γυάλινη πιατέλα και ποτήρια. Πήγα να την σταματήσω και δέχθηκα χτυπήματα στο πρόσωπο από την ίδια. Όντως την έσπρωξα στον καναπέ για να την απωθήσω και τότε βγήκε στο μπαλκόνι και πέρασε από το άλλο διάζωμα για να διαφύγει αλλά δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγει από εκεί. Δεν την κυνήγησα, την παρακαλούσα να μπει μέσα για να μη πάθει κάτι. Φοβήθηκα για τη σωματική της ακεραιότητα», δήλωσε ο 40χρονος κατηγορούμενος.

«Ήταν μία κατάσταση η οποία σιγά σιγά επιδεινωνόταν και δεν το καταλάβαινες γιατί έβαζες άλλα στο μυαλό σου», είπε η 28χρονη.

Ο 40χρονος έκανε πίσω και τότε το νεαρό κορίτσι μπήκε ξανά μέσα στο σπίτι και έτρεξε προς την εξώπορτα για να φύγει. Κρύφτηκε στον δρόμο και κάλεσε την Άμεση Δράση. Την επόμενη μέρα ο πρώην σύντροφός της της έκανε μήνυση με την 28χρονη μετά την κακοποίηση που είχε υποστεί να βρίσκεται στα κρατητήρια.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο δικαστήριο είναι το γεγονός ότι ο ίδιος, την ώρα που η γυναίκα ήταν κρεμασμένη από τα κάγκελα του μπαλονιού κατέγραφε σε βίντεο το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

«Τράβηξα βίντεο για να έχω κάποιο αποδεικτικό στοιχείο αν πέσει για να μην είμαι κατηγορούμενος. Αυτό κράτησε περίπου 4 λεπτά, την παρακαλούσα να μπει μέσα, δε μπορούσα να πλησιάσω. Είδα ότι πέρασε τα κάγκελα και την παρακαλούσα να έρθει να την πάω σπίτι. Μπήκε μέσα και πάνω στο φόβο της άρπαξε την σκούπα την ώρα που την κρατούσα και εγώ και σκούπιζα τα γυαλιά. Την τραβούσαμε και οι δύο. Έσπασε η σκούπα και κόπηκα στο δάχτυλο, έκανα πέντε ράμματα. Έπεσα στα γόνατα από τον πόνο και ξεκίνησε να με χτυπάει στην πλάτη. Μετά μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε από το διαμέρισμα», δήλωσε ο 40χρονος κατηγορούμενος.

«Βλέποντάς το τώρα εκ των υστέρων εξαρχής φαινόταν, αλλά όταν είσαι μέσα σε μία τέτοια κατάσταση δεν μπορείς να την δεις καθαρά και δεν θες να την δεις καθαρά», είπε η 28χρονη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε πως είναι ένοχος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή.



megatv.com