Στέφανος Τσιτσιπάς και Ρόμπιν Χάασε έφτασαν έναν πόντο μακριά από μια μεγάλη νίκη στο διπλό, ωστόσο λύγισαν στο τέλος του super tie-break από τους έμπειρους διπλίστες, Γουέσλι Κούλχοφ και Πάβελ Μέκτιτς με 5-7, 6-2, 11-9 μένοντας εκτός συνέχειας. 

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κράτησε μία ώρα και 38 λεπτά, Τσιτσιπάς και Χάασε α και βρέθηκαν πίσω με break (2-1) από την αρχή του 1ου set, στη συνέχεια κατέκτησαν τα επόμενα 4 από τα 5 games παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσουν το set. 

Κούλχοφ και Μέκτιτς πήραν πίσω το break, μειώνοντας σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ αμέσως μετά είχαν διπλό break-point (15/40) για να φτάσουν σε νέο break. Ωστόσο, Τσιτσιπάς και Χάασε όχι μόνο κατάφεραν να φτάσουν σε ενα μεγάλο hold (6-5), αλλά στη συνέχει με break έκαναν το 7-5 και παράλληλα το 1-0. 

Στο 2ο set Κούλχοφ και Μέκτιτς βρήκαν 2 breaks και σε συδνυασμό με 3 holds προηγήθηκαν με 5-1, για να κλείσουν στη συνέχεια το set με 6-2 οδηγώντας το παιχνίδι στο super tie-break. Εκεί Τσιτσιπάς και Χάασε έκαναν ένα εκπληκτικό ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 και 7-4, αλλά και 8-5! 

Κούλχοφ και Μέκτιτς μειώσαν σε 8-7, ενώ αμέσως μετά ισοφαρίσαν σε 8-8 μετά από ένα τραγικό λάθος του Χάασε πάνω στο φιλέ. Τσιτσιπάς και Χάασε έφτασαν σε match-point παίρνοντας τον επόμενο πόντο (9-8), όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος τους πόντος στο ματς με τους Κούλχοφ και Μέκτιτς να κατακτούν τους επόμενους 3 και παράλληλα τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)



tennis24.gr