Έγκαυμα προκάλεσε το τσίμπημα μιας θαλάσσιας ανεμώνης σε 4χρονο κοριτσάκι σε παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας στον νομό Φθιώτιδας.

Το μόλις 4 χρονών κοριτσάκι τσιμπήθηκε από τη θαλάσσια ανεμώνη την ώρα που έπαιζε στο νερό. Κάποια στιγμή το κορίτσι άρχισε να ουρλιάζει και όταν οι γονείς του προσέγγισαν στο σημείο είδαν τα τσιμπήματα του ζώου που μοιάζει με φυτό. Η αντίδραση των γονιών ήταν άμεση καθώς κάλεσαν την παιδίατρο και στο παιδί χορηγήθηκε αντισταμινικό και κορτιζονούχα αλοιφή.

Την θεραπεία η 4χρονη θα πρέπει να την κάνει για 6 μήνες και απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο, για να φύγει όλο το έγκαυμα και να μην αφήσει σημάδι.

Τι είναι η θαλάσσια ανεμώνη

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι όμορφη, αλλά πολύ επικίνδυνη, γι’ αυτό και τα παράξενα χρώματά της δεν θα πρέπει να ξεγελούν τόσο τους ενήλικες, όσο και τα μικρά παιδιά που έχουν την τάση να την πλησιάζουν όταν την πετύχουν στα ρηχά νερά των θαλασσών.

Μοιάζει με μέδουσα, τα πλοκάμια της είναι κολλώδη και δηλητηριώδη, ενώ αν τσιμπήσει κάποιον θα πρέπει να πάει άμεσα ο τραυματίας στο νοσοκομείο.

Οι θαλάσσιες ανεμώνες είναι πάνω στα βράχια, δεν μετακινούνται, και αν κάποιος τις ακούμπησε μπορεί να υποστούν και έγκαυμα από το οξύ που εκκρίνουν κατά την επαφή.



megatv.com