Εκτός τελικού στη Γενεύη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ηττήθηκε από τον Τόμας Μάχατς στο πλαίσιο του πρώτου χρονικά ημιτελικού με 6-4, 0-6, 6-1, και θα πάει στο Παρίσι για το δεύτερο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο φέτος.

Μετά από ένα παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 8 λεπτών στο κεντρικο κορτ της διοργάνωσης, ο 23χρονος Τσέχος κατάφερε να πάρει τη νίκη στο decider, έχοντας πάρει το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου set, και έχοντας υποστεί bagel στο δεύτερο (6-0).

Ο No44 του κόσμου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 winners και τέσσερις άσους, ενώ υπέπεσε σε 17 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Από την άλλη ο Νόλε τέλειωσε το ματς μετρώντας 29 winners και τέσσερις άσους, ενώ έκανε ένα παραπάνω αβίαστο λάθος (18) και ίδια DF.

Ο Μάχατς είχε μόλις 59% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (27/46), σε αντίθεση με τον 38χρονο Σέρβο που είχε καλύτερο ποσοστό (63%, 38/60). Ωστόσο ήταν πιο αποτελεσματικός στα BP, αξιοποιώντας 5/12, την ώρα που ο Νόλε είχε 4/11 κερδισμένα.

Σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης, στο πρώτο set ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με δύσκολο hold, αφού έσβησε 2 BP του Τσέχου αντιπάλου του. Ο ίδιος έψαξε το break στο αμέσως επόμενο game, αλλά και αυτός δεν εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς (1-1).

Με νέα hold και το πρώτο break στο παιχνίδι ο Νόλε απέκτησε ασφαλές προβάδισμα (4-1), όμως ο Μάχατς επέστρεψε δυναμικά κατακτώντας τα επόμενα 5 games, κάνοντας back to back break στον 38χρονο Σέρβο, και παράλληλα σβήνοντας νέο BP του στο 7ο game (6-4).

Στο δεύτερο set ο κορυφαίος του κόσμου κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ κάνοντας bagel, έχοντας απειλή μόλις σ’ ένα game για break. Ήταν στο 5ο game όπου ο Τσέχος βρέθηκε τρεις φορές κοντά στο να μειώσει, όμως ο Νόλε κράτησε το service του και ισοφάρισε (6-0).

Στο decider αμφότεροι ξεκίνησαν με επιτυχημένα service game (1-1), αλλά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον Τσέχο, που δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με νέο σερί 5 κερδισμένων games (όπως στο πρώτο set), κατάφερε να νικήσει και να μπει τελικό (6-1).

Στον τελικό της ATP 250 διοργάνωσης ο Τσέχος θα συναντήσει έναν εκ των Φλάβιο Κομπόλι και Κάσπερ Ρουντ. Με τη σημερινή του νίκη ισοφαρίζει τον Τζόκοβιτς στο h2h τους (1-1), θα βρεθεί στον πρώτο ATP τελικό του, και φτάνει τις 16 φετινές νίκες στο Tour (16-10).

Από την άλλη ο Σέρβος πήρε τα παιχνίδια που χρειαζόταν, ώστε να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς πριν το Roland Garros, καθώς εκεί ως κάτοχος του τίτλου πρέπει να κάνει μια αντίστοιχη καλή πορεία, για να διατηρήσει τα σκήπτρα της κορυφής των ATP Rankings.

Ωστόσο η τύχη του No1 δε βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του, μιας και θα χάσει 2.000 βαθμούς στο Live Ranking ως κάτοχος του τίτλου, και ο Γιανίκ Σίνερ θα τον προσπεράσει αφού έχει να υπερασπιστεί μόλις 45 βαθμούς στο Major της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ακόμα και αν ο Σέρβος φτάσει ως την κατάκτηση του 25ου Grand Slam της καριέρας του, ο Ιταλός μπορεί από το Παρίσι και μετά να σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στο No1 του κόσμου αν κάνει μια εξίσου καλή πορεία και πάει ως τον τελικό της μεγάλης διοργάνωσης.

GENEVA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)





tennis24.gr