Ο ΓεροΓιοβάισα μετά το EURO 2024 ασχολείται και με τον τελικό του Copa America, όπου βλέπει ακόμα ένα θρίαμβο της πρωταθλήτριας κόσμου Αργεντινής.

Μπορεί το ενδιαφέρον όλων μας να εστιάζεται στο μεγάλο τελικό του EURO 2024, ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία, όμως το βράδυ της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας για την ακρίβεια) ολοκληρώνεται ακόμα μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Ο λόγος φυσικά για το Copa America.

Στις 3:00 π.μ. στο «Hard Rock Stadium» του Μαϊάμι η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Κολομβία για το «στέμμα» της πρωταθλήτριας της Νοτίου Αμερικής. Φυσικά το μεγάλο φαβορί είναι η ομαδάρα του Λιονέλ Σκαλόνι.

Όπως όλοι ξέρουμε η Αλμπισελέστε είναι η κάτοχος τόσο του συγκεκριμένου τροπαίου, όσο και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με νίκη της επί των Καφετέρος η Αργεντινή θα μετράει τρεις κατακτήσεις στα ισάριθμα τελευταία τουρνουά που έλαβε μέρος, πετυχαίνοντας κάτι αντίστοιχο με την αχτύπητη Ισπανία της περιόδου 2008-12.

Σίγουρα η Κολομβία είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, όμως η Αργεντινή έχει καταφέρει να πάρει το Copa America κόντρα στη Βραζιλία στο «Μαρακανά» και να νικήσει στον τελικό του Μουντιάλ την τότε εν ενεργεία πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της σε τελικούς. Ο άσος της Αλμπισελέστε στην κανονική διάρκεια είναι σε απόδοση 2.10.

Από εκεί και πέρα ποιος θα βγει MVP; Ο Χάμες Ροντρίγκες βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση και θυμίζει τον παίκτη που τρέλανε τον πλανήτη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το 2014. Ο Κολομβιανός δίνεται φαβορί σε απόδοση 1.50, όμως αν η Αργεντινή πάρει το τρόπαιο και ο Λιονέλ Μέσι πετύχει γκολ στον τελικό τότε μόνο εντύπωση δεν θα κάνει να πάρει αυτός ακόμα μια ατομική διάκριση… Η επιλογή του αρχηγού της Αργεντινής προσφέρεται στο 6.00.



gazzeta.gr