Από τον Ροντ Λέιβερ και τον δεν Ρόζγουολ μέχρι τον Τζον ΜακΕνρο, τον Μπόρις Μπέκερ και τον Στέφαν Έντμπεργκ και από τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Σταν Βαβρίνκα μέχρι και τον Ρισάρ Γκασκέ, πάντα η πρώτη 10άδα θα είχε έναν one-handed backhand.

Ωστόσο, από την ερχόμενη Δευτέρα και για πρώτη φορά από τότε που εμφανίστηκε το ATP Rankings (1973) δεν θα υπάρχει ούτε ένας one-handed backhand μεταξύ των κορυφαίων 10 του κόσμου. 

Αυτό θα συμβεί καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο μοναδικός one-handed backhand στο Top-10, θα βρεθεί εκτός 10άδας από την Δευτέρα υποχωρώντας στο Νο11 του κόσμου μετά από τις νίκες των Άλεξ ντε Μινορ και Τέιλορ Φριτς στους προημιτελικούς σε Ρότερνταμ και Ντελρέι την περασμένη Παρασκευή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η παγκόσμια κατάταξη, στις 23 Αυγούστου του 1973, οι 9 από τους 10 παίκτες ήταν one-handed backhand, με μοναδική εξαίρεση τον αριστερόχειρα Τζίμι Κόνορς, ενώ 11 από τους 28 συνολικά παίκτες που έχει φτάσει μέχρι το Νο1 ήταν one-handed backhand. 

Φυσικά ο Τσιτσιπάς ενδέχεται να επιστρέψει και μάλιστα άμεσα στο Top-10, ενώ και ο Ντιμιτρόφ είναι πλέον πολύ κοντά για την επιστροφή του στο Top-10. 





tennis24.gr