Ο Γενς Γιόνσον μιλώντας στο Gazzetta αποθέωσε την συνολική εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υποκλίθηκε στον κόσμο της Ένωσης για την ατμόσφαιρα και έδωσε το σύνθημα για το επόμενο βήμα τίτλου στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ με το εμφατικό 3-0 κυριάρχησε απόλυτα στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, πήρε διαφορά τεσσάρων βαθμών στην κορυφή και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Μιλώντας στο Gazzetta ο Γενς Γιόνσον υπογράμμισε ότι σε αυτό είχαν συμβολή όλοι, με τον 31χρονο Δανό χαφ να τονίζει ότι αυτή είναι η απόδοση που πρέπει να πιάνει η ΑΕΚ στα παιχνίδια της.

«Όλη η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά. Από τους παίκτες που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τον πάγκο και τους οπαδούς μας. Αυτή είναι η οικογένεια της ΑΕΚ. Όλοι είχαν συνεισφορά και το συναίσθημα είναι εξαιρετικό», σχολίασε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτή είναι η ΑΕΚ που θέλουμε. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, πιέσαμε τον αντίπαλο και δεν του επιτρέψαμε να απειλήσει, όπως πρέπει να κάνουμε ειδικά στην OPAP Arena. Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση».

Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του ντέρμπι η εξέδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια έδινε φοβερή ώθηση στους κιτρινόμαυρους με τον παλμό της, κάτι που εξίταρε για ακόμα μια φορά τον Γιόνσον: «Ήταν απίστευτη ατμόσφαιρα. Γι’ αυτήν θέλεις να παίζεις και να την ζεις. Ήταν τρομερή».

Η ΑΕΚ κέρδισε κατά κράτος τον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Γιόνσον και τον Σιμάνσκι να έχουν το πάνω χέρι στις μονομαχίες και στις διεκδικήσεις και τον Δανό χαφ να προσθέτει για τη συνεργασία τους:

«Μου αρέσει πολύ να παίζω με τον Ντάμιαν στη μεσαία γραμμή. Παίξαμε σε αρκετά ματς πέρυσι μαζί επίσης. Ήταν εκτός για κάποιο διάστημα και χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να ταιριάξουμε πάλι. Σε κάποια παιχνίδια δεν πιάσαμε την καλύτερή μας απόδοση μαζί, αλλά σε αυτό το παιχνίδι τα πήγαμε πολύ καλύτερα και με ενθουσιάζει όταν παίζουμε μαζί. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης».

Παρά τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών στην κορυφή, ο Γιόνσον δεν σκέφτεται ακόμα σε καμία περίπτωση τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Αυτό που προέχει είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα, στο οποίο η ΑΕΚ θα πάει μόνο για τη νίκη ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της.

«Πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο που έχουμε πάει όλη τη σεζόν. Κάθε φορά κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, αυτό είναι το κλειδί. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη, τώρα το πιο σημαντικό είναι αυτό που έρχεται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτό είναι που σκεφτόμαστε. Θα πάμε εκεί για να νικήσουμε», υποστήριξε ο Γιόνσον.



gazzeta.gr